Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pumeff

Marketing

izložba- Izložba nekad zvana: Boys and Their Toys, SC

Izložba nekad zvana: Boys and Their Toys je izložba na kojoj izlažu isključivo muški autori. Zajedničko svim djelima elementi su humora, zabave, reference na muziku, uličnu i pop kulturu, a često i poigravanje s formalnim motivima koji pripadaju „muškoj ikonografiji“ kao npr. igre, auti, sport, oružje... Ovi simptomi izdvojeni su kao vezivni elementi oko kojih je nastala izložba.

Međunarodna grupna izložba predstavit će hrvatske i svjetske umjetnike svih generacija, a posebno nam je drago da smo eminentnim i afirmiranim umjetnicima pridružili mlađe autore.
Izuzetna nam je čast domaćoj publici predstaviti umjetnike koji su zamijećeni na svjetskoj sceni, ali ih hrvatska publika još nije imala prilike vidjeti. Brody Condon najpoznatiji je po radovima u kojima daje svoje verzije svijeta igara. U ovoj izložbi, doduše, imamo priliku vidjeti jedan drugačiji uradak. Without Sun osvrće se na recentni trend na internetu. U jednom trenutku se na You Tube-u pojavio veliki broj kućnih snimaka ljudi kako haluciniraju pod utjecajem opojne droge slavie divinorum. Njegov video je kompilacija tih snimaka i prikazuje kako sam autor kaže: vanjsku manifestaciju projekcije “sebe” u izvantjelesni prostor.

Image Hosted by ImageShack.us


Michael Smith američki je umjetnik koji od 70ih u svojim instalacijama, video radovima i performansima preuzima popularni oblik zabave: stand up comedy. Ovdje će predstaviti niz svojih videa nastalih u protekle 3 dekade u kojima obično glumi svog humorističnog alter-ega Mikea, običnog čovjeka u borbi s konzumerskom svakodnevicom.

Uz najvećeg hrvatskog kipara Ivana Kožarića, na izložbi su i kipari Ivan Fijolić koji će premijerno izložiti svoju novu skulpturu i Denis Krašković sa zanimljivom igrom Spasi ugroženu gljivu u kojoj kroz interaktivnu formu igre on angažira i senzibilizira druge za problem opstanka brojnih oblika života.

Posebno za otvorenje izložbe u susjednom &TD-u slovenski umjetnik Luka Prinčič izvest će performans Osvrtanja: Maya Deren. Riječ je o kino-zvučnom performansu koji istražuje odnos suvremenog stvaraoca prema povijesti umjetničkog medija. kroz tehniku real-time audio-video montaže, manipuliranja i skladanja za bazu svojih istraživanja koristi filmove Maye Deren.


Na izložbi sudjeluju:
Brody Condon, Michael Dans, Ivan Fijolić, Alec Finley, Luka Hrgović, Denis Krašković, Ivan Kožarić, Kristijan Kožul, Ivan Marušić, Mladen Miljanović, Nathan Parker, Luka Prinčič, Dan Shaw-Town, Michael Smith, Marko Tadić

Kustosice: Marta Kiš i Lala Raščić

Izložba ostaje otvorena do 16. listopada 2008.

Galerija SC. Studentski Centar Zagreb.
Savska 25. 10 000 Zagreb, Croatia.
Radno vrijeme: pon-pet 12-20 sati, sub 10-13 sati


Post je objavljen 23.09.2008. u 21:48 sati.