Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Pešić se raduje Pioniru i navijačima

Photobucket

Konačno je došlo vreme da se novi tim Crvene zvezde predstavi beogradskoj publici na jednom zvaničnom meču i to je podatak koji pred gostovanje ljubljanske Olimpije (subota, 16.00) raduje šefa struke Svetislava Pešića.

"Osim na promociji ekipe, nismo imali zadovoljstvo da igramo pred našim navijačima. Uvek je lepše igrati u sali u kojoj si svaki dan, mada će nas to ovog puta i opteretiti", rekao je Pešić.

Zašto opteretiti? Posle pobeda na gostovanjima u Železniku i Novom Mestu, očekivanja publike su dodatno porasla, a iskusni stručnjak svestan je da u njegovom timu još uvek mnogo toga ne štima.

"Angažovanje i motivacija igrača su trenutno naš najveći kvalitet. Time kompenzujemo neuigranost, pre svega u odbrani, gde smo još uvek bez kontinuiteta, a čim toga nema, stvara se nesigurnost", ističe Svetislav Pešić.

Trener crveno-belih ističe da od svakog igrača traži koncentraciju i angažman u obe faze igre.

"Kešelj je protiv Krke odigrao odličnu odbranu na Marceliću, ali mu je u napadu ponestalo koncentracije. Sada je pitanje kada će igrači da se stabilizuju i prihvate sve što tražim od njih. Jer mi se pripremamo da pobedimo sve utakmice, a ne samo Krku. Ako hoćemo to da uradimo, moramo da ispunimo zadatke A, B i C".

Ulaznice za tribine koštaju 200 dinara, a za parter 500. Navijači Zvezde su prošle sezone u širokom luku obilazili Pionir, pa ostaje da se vidi da li je letošnje "provetravanje" na Malom Kalemegdanu uticalo da se nešto na tom planu promeni.

"Naša je ogromna želja da nas ljubitelji košarke podrže. Ako ih ima toliko da napune Pionir, onda će to biti fantastičan osećaj. Mi trenutno nismo tim za neka velika ostvarenja, ali se nadam da će publika prepoznati našu želju da damo sve od sebe. Navijaču je najvažnije da vidi želju, energiju, entuzijazam...", završio je Pešić.

Olimpija dolazi u Beograd sa polovičnim učinkom u prva dva kola, posle poraza u Podgorici i pobede nad FMP-om u Ljubljani.

Na klupi "zmajčeka" od sredine prethodne sezone sedi Aleksandar Džikić, a njihova najzvučnija pojačanja ovog leta su bili Vladimir Golubović iz Vojvodine i Vlado Ilievski iz Montepaskija.

Post je objavljen 11.10.2008. u 01:32 sati.