Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/udruga-odgajatelja-kampanel

Marketing

Tko smo mi? KamPanel...

Udruga odgajatelja „ KamPanel " je strukovna po svojoj konotaciji i planiranim aktivnostima i osnovni cilj joj je promicanje odgojiteljske struke u našem društvu, rad s odgojiteljima na osnaživanju, informiranje javnosti te povezivanje roditelja i dječjih vrtića na razne načine, ali je i udruga koja brine za opće dobro i obuhvaća brigu za potrebe i interese naše najmlađe populacije, od 3-7 godine života. Također planiramo aktivnosti za roditelje koji žele znati nešto više o vrtiću kao instituciji, aktivnostima koje se tamo provode i/ili koji je cilj i svrha odgojno-obrazovnog rada u dječjim vrtićima kao dječjoj kući.
Prve godine života su najvažnije za zdrav razvoj i odrastanje djece, a prva odgojno obrazovna ustanova u životu obitelji jest vrtić gdje posljednjih godina odgojitelji i stručni suradnici jako puno istražuju i unapređuju svakodnevnu praksu i odnos prema djeci, roditeljima i općenito obitelji.
No, iako danas obitelji funkcioniraju drugačije u odnosu na obitelji u prošlosti, na primjer kada je majka bila nezaposlena, važnost odgoja u obitelji i važnost odnosa unutar obitelji nije manje važan. I majka i otac su danas uglavnom zaposleni i imaju jako malo vremena posvetiti se djetetu, te je zato od neprocjenjive važnosti da su roditelju dostupne informacije iz vrtića o ponašanjima njihovog djeteta, snalaženju među vršnjacima, socio-emocionalnoj slici... Potrebna je konstantna korelacija i izmjena kvalitetnih informacija na te dvije razine: obitelj – vrtić.
S ciljem da zaista ostvarimo partnerstvo u odgoju nudimo roditeljima mogućnost da nas prepoznaju kao kompetentne stručnjake koji vole svoj posao, poznaju razvojne karakteristike djece predškolske dobi i kao takvi svakako mogu roditeljima pomoći da shvate određena dječja ponašanja i potrebe njihovih mališana.


Udruga odgajatelja „ KamPanel“


Post je objavljen 10.10.2008. u 22:07 sati.