Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babylonzoo

Marketing

ŽRTVA

Vrlo je nazgodno, naime, kada vam se usred važnog poslovnog sastanka mramornim podom dvorane za sastanke zakotrlja par goveđih očiju. Još je gore kada se svjetlo na semaforu upali ružičasto, a iz suprotnog smjera vam iz auta mahne pradjed koji je mrtav već pet godina. Najgore je ipak, kada stignete u toplo utočište vlastitog doma i pokušate upaliti svjetlo, nijedan prekidač ne reagira, osim onog u kupaoni, a taj na pritisak počinje s uključenjem u Danubius radio stanicu.
Tko zna o čemu pričam zna i uzrok navedenih simptoma. Tko ne zna blagoslovljen je urednom izmjenom sna i jave. Ja naime, nisam spavala...dugo. Toliko dugo da su stvari prešle u svoju suprotnost pa je sada istovjetno ustvrditi da ne znam koliko dugo već sanjam.
Duša se u meni osušila od nespavanja. Iz očiju mi curi pijesak. Glava mi je puna pijeska i kada klimam čuje se sipljiv bijeli šum. Ustvari sve je bijeli šum, tek povremeno prekidan prijemom TV programa sa neke udaljene planete ili možda Rusije.
Postala sam otvoreni kanal za interplanetarnu ili rusku komunikaciju. Jest da ništa od toga ne razumijem, ali bivajući polubudna rezonantna kutija, jedno sam shvatila : Oni razgovaraju preko mene. Našli su moju glavu kao sigurnu liniju i sada vode te svoje povjerljive razgovore koje ne može uloviti nikakav stealth radar.
Sa mnom je lako. Održavaju me taman toliko budnom da funkcioniram i taman toliko uspavanom da adaptiraju moje moždane valove na frekvenciju na kojoj će neometano obavljati svoju komunikaciju. U biti me ne zanima o čemu razgovaraju. Odavno već ne reagiram ni na goveđe oči koje smo secirali na satu biologije u sedmom osnovne, ni na mrtvog dedu, ni na prekidače koji ništa ne prekidaju. Čekam kada će iz udaljene arhive mog sjećanja koja nasumično oživljavaju izroniti On.
Tada ću mu reći. Reći ću mu sve. Na tu pomisao otapa mi se ledeni kamen u trbuhu,vanzemaljci ili Rusi spremaju atomski udar, otapaju se polovi, ali ja ne brinem o tome.
Zagrlit ću ga, poljubiti i zaspati.
A onda znam...jednostavno znam.
Jednostavno znam da ću tada zaspati, kao što znam i da sam samo zato pristala biti ovako Budna ...

Image and video hosting by TinyPic

Catma







Post je objavljen 10.10.2008. u 21:01 sati.