Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Rikon

Ovog se vikenda u Rijeci po jedanesti put održava Rikon, konvencija znanstvene fantastike i fantasyja koju organizira riječka udruga ljubitelja znanstvene fantastike 3. zmaj.
Okosnicu konvencije koja se održava na Filozofskom fakultetu u Omladinskoj 14 čine predavanja s područja filozofije, književnosti, fizike i astrofizike, odnosno s područja koja su tematski bliska znanstvenoj fantastici, fantasyju i bajkovitom svijetu. Treba reći i da su predavači uglavnom sveučilišni profesori i apsolventi sa Sveučilišta u Rijeci, Zagrebu i Zadru. Rikon nudi i predstavljanje tiskanih izdanja isključivo hrvatskih autora i izdavača, a neki od autora koji će predstaviti svoja djela su Aleksandar Žiljak, Irena Rašeta i Davor Šišović. Edukativni dio konvencije čine i mnogobrojne radionice poput radionice starih pisama, radionice heraldike ili radionice na kojoj ćete naučiti kako napisati bilten.
U večernjim satima Rikon nudi zabavni dio u kojem vas očekuju parodije poznatih kvizova poput Izazova ili Pictionaryja te karaoka.
Organizaciju ovogodišnjeg Rikona na kojem oragnizatori očekuju 400-ak gostiju iz Hrvatske, ali i susjednih Slovenije i Srbije, financirala je Zaklada Sveučilišta u Rijeci, a medijski pokrovitelji su SVID radio i Radio Rijeka.
Cijeli program Rikona otvoren je za javnost, a svečano je otvorenje najavljeno za danas u 17 sati.


Post je objavljen 10.10.2008. u 12:39 sati.