Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorkovidovic

Marketing

Sv.Petra kajgana

Image and video hosting by TinyPic

Ne bih nikako želio biti oporbeno grintalo i gunđalo koje ne vidi ništa dobro, već stalno pljucka po svemu i svačemu, pa ću u moru loših vijesti koje nas dnevno, pa čak i iz sata u sat, sustižu, bilo da se radi o našim pregovorima sa EU, potpuno zaustavljenom gospodarskom rastu, sve većoj bijedi i siromaštvu, padu CROBEX-a, ubojstvima i samoubojstvima, poskupljenjima i sl. izdvojiti jednu vijest koja svakako nas u Sisku veseli.

Radi se naravno o izgradnji autoceste Sisak-Zagreb, koja ipak napreduje i već se ponešto od te ceste može i vidjeti. U to sam se i sam uvjerio, vozeći se trasom od Mraclina prema Buševcu prošle subote. Priznajem, da sam se dječački veselio, obilazeći ispuste i naveženi materijal, gledao strojeve i kamione na trasi, lijepu prirodu uz cestu i maštao o skorom završetku.

Večeras ministar Kalmeta najavljuje dovršetak Ceste za dvije godine.(Priznajem dobar timing za plasiranje dobrih vijesti u moru crnila i u situaciji kad oporba traži nove izbore!)
Nakon što sam i sam vidio da se radi, želim vjerovati da je to i moguće i da ću do kraja moga saborskog mandata na posao ići novom autocestom.

Image and video hosting by TinyPic

No, nešto me u vijesti o ministarskim posjetima gradilištu, ipak šokiralo. Naime, naša će nevelika cesta od 40-tak kilometara koštati koliko i četvrtina Dalmatine, sa svim onim tunelima, usjecima, vijaduktima, mostovima.Kako?Zašto? Da li samo zbog niskog terena i potrebe za velikim količinama materijala?Ili nečega drugog? Kada se iduće godine, nekoliko dana prije lokalnih izbora zakopa i prva lopata na smjeru od Siska, hoće li se cijena popeti na trećinu Dalmatine?

Eto, to me brine!Mora li nas cesta koštati baš kao Sv.Petra kajgana?Što vi blogeri mislite o tome?



Post je objavljen 10.10.2008. u 00:11 sati.