Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/delijevu

Marketing

Cepter: Pokušaću da kupim Zvezdu

Photobucket

Filip Cepter, jedan od najbogatijih Srba, ističe da će posle izglasavanja zakona o privatizaciji sasvim sigurno pokušati da kupi Crvenu zvezdu, ali podvlači da će u tom slučaju samo on moći da kontroliše kapital koji bude uneo u klub.

"Ako bude usvojen zakon o privatizaciji srpskoj javnosti mogu da obećam da ću sigurno pokušati da kupim Crvenu zvezdu. Redosled poteza je poslovnim ljudima vrlo dobro poznat. Crvena zvezda kao preduzeće mora da izađe na tržište, pa ko ponudi najviše taj je pobedio. Ja sam spreman da se upustim u tu trku. Prvi i osnovni preduslov je da bude izglasan zakon o privatizaciji, jer hoću da imam instrumente upravljanja", izjavio je Milan Janković poznatiji kao Filip Cepter za "Press".

On tvrdi da bi u slučaju da postane vlasnik Crvene zvezde u klub iz Ljutice Bogdana uložio između 40 i 100 miliona evra!

"Pazite, Crvena zvezda je najveći srpski brend. To tvrdim, bez obzira što trenutno nema rezultate. Ona mora da ima svetski tim i da deluje svetski. A da bi se to desilo godišnji budžet mora da bude između 40 i 100 miliona evra", dodao je Cepter, koji je uveren da bi od posrnulog giganta iz Ljutice Bogdana u ekspresnom roku napravio respektabilan klub u svetskim okvirima.

On je dodao da je svestan da Zvezda preživljava najveću krizu u istoriji kluba, ali da "rupa bez dna", kako je mnogi nazivaju, ima perspektivu.

"Crvena zvezda jeste rupa bez dna, ali ta rupa ima ogroman potencijal. Posle ovoliko godina u svetu biznisa siguran sam da naš najveći srpski klub ima sve preduslove da postane profitabilno preduzeće. To tvrdim!!! U ovom trenutku, rekao bih da je Crvena zvezda supersonični avion bez dva točka. Samo je potrebno da ih namestite i klub sa Marakane će poleteti. I ubeđen sam da bi kao vlasnik Crvene zvezde brzo profitirao".

Cepter je dodao da veruje se Crvena zvezda namerno urušava kako bi bila kupljenja po nižoj ceni.

"To je 100 posto tačno. Zakoni tržišta su neumoljivi. Ako neko preduzeće ne posluje sa profitom u poslednje tri godine, onda ne vredi ni dinara. Pa pomnožite neki broj sa nulom i dobićete nulu. Mada, sigurno Crvena zvezda vredi više. Ne govorim to zbog zemljišta, već zbog velikog potencijala, ogromne armije navijača. Da li je njena cena 50, 100 ili 150 miliona evra to neka drugi kažu".

Filip Cepter je istakao da je upoznat da poslednjih dana kruže priče da bi u slučaju njegovog dolaska u Zvezdu Vladimir Jugović bio novi predsednik. Tvrdi da o tome nisu još razgovarali, ali da je siguran da bi bivši Zvezdin as bio dobar izbor za vodeću funkciju u klubu.

"Znam da nas dugo povezuju. Voleo bih da imam Jugovića za saradnika. Nismo mi nikakvi kompanjoni, ali ga dobro poznajem. Reč je o vrlo ozbiljnom i pametnom momku koji zna sve o fudbalu. Sad ne znam za tu priču o meni i njemu. On bi sigurno bio dobar predsednik Crvene zvezde", istakao je Filip Cepter.

Post je objavljen 09.10.2008. u 12:34 sati.