Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bobata

Marketing

moja beba

Jednostavno prekrasna... rodila se u 8,20h...imala je 2530g i 47cm i na prvi pogled sam osjetila majčinsku, bezuvjetnu, čistu ljubav!!!
Bila je tamnoputa i tamne kosice, a sada ima svjetlu put, plave oči i plavu kosu.
Kao beba je bila jako dobra, sve je išlo po nekome redu!
U prvim danima mi je pomagala moja mama, mada je i svekrva bila tu, mama je ipak mama!
Uživala sam, a i dalje uživam u svakom trenutku provedenim s njom!
Zbog raznih okolnosti morala sam početi vrlo rano raditi... 4 mjeseca nakon rođenja, i to mi je bilo jako teško... bojala sam se da moja beba neće biti vezana za mene, da neće imati osjećaje prema mami kao ona djeca koja su uz mamu godinu dana... hvala Bogu sve je upravo suprotno!
Roditelji mi žive u blizini tako da mi mama čuva kćerkicu dok radim! U svakom trenutku im mogu ostaviti dijete kada muž i ja trebamo nešto obaviti, izaći i sl. Znam da sam sretnica u tome jer poznajem mnoge parove koji nemaju kome ostaviti djecu!
Za prvi rođendan je bila jako smješna bez ijednoga zuba, još nije hodala niti puzala... ali tjedan nakon rođendana je i propuzala i prohodala i počele su prve muke sa zubićima... sad su u fazi rasta umnjaci koji je jako muče!Sa svakim zubićem je bilo problema, nervoza, plač, bol i nespavanje...
dosta rano je počela pričati (mislim na slaganje rečenica) tako da mi sada sa 22 mjeseca kada dođem po nju s posla ispriča gdje je bila s bakom... šta je radila, s kim je se igrala, tko ju je ljutio,... stvarno je smješna kada onako tepajući razgovara kao pravi mali čovjek.
Od kada je progovorila pa do sada u svim rječima je napredovala osim u najdražoj joj cuci, izgovara je nekako da lomi jezik i na kraju ispada nešto kao trutra. Kada ide spavati obavezno ima dvije cuce, jedna u ustima, druga u ruci i onda ih mjenja, tako i u snu.
Bez obzira što je još mala odrješita je i zna šta hoće.. uživa se maziti sa mnom, malo manje s tatom i bakom koja je čuva, a za ostale, hmhm ,...ne voli da je ljube, gnjave stariji ljudi, ali voli drugu djecu i uživa se igrati s njima!
Voli gledati crtiće, a najdraži joj je Jagodica Bobica po kojem se i zove ovaj blog - bobata - jer tako je u početku zvala Jagodicu.





Post je objavljen 09.10.2008. u 10:02 sati.