Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uomo

Marketing

Jebeš mafiju, zatvorite političare


Malo mi je već dozlogrdilo čitati kritike na račun sigurnosti građana. Jer su sve one postavljene na potpuno pogrešan način.

Ljudi, molim vas... Ajd mislite malo.

Sigurnost ili nesigurnost Zagreba ili Hrvatske VEZE NEMA s mafijaškim likvidacijama.

I u najsigurnijem gradu na svijetu (koji god to grad bio) možete uhvatiti priliku da se približite bilo kojem čovjeku, izvadite pištolj i ispalite mu hitac u glavu. Ili da se provezete autom kraj njega na ulici i ispalite u njega rafal iz automatskog oružja. Jedino što bi vas u tome moglo spriječiti jest njegov osobni sustav sigurnosti (tjelohranitelji, blindirano vozilo i sl.), ukoliko ga ima. Snage javnog reda i mira vas u tome sigurno neće spriječiti, jer nema grada na kugli zemaljskoj u kojemu jedan naoružani policajac pokriva 10 m2 prostora.

Možda će vas uhvatiti odmah nakon toga, ali to nema veze sa sigurnošću koliko sa izvršenjem zakona. Jer, čovjek je već ubijen i to mu ništa ne znači.

Mafije će uvijek biti. I mafijaških ubojstava. Jedino što bi tu pojavu moglo malo suzbiti (ali nikada iskorjeniti) su efikasniji istražni postupci i efikasnije sudstvo.

Draže bi mi bilo da se ovolika halabuka podigla nakon smrti Luke Ritza. Jer su gradske maloljetničke bande puno veći sigurnosni problem od tamo neke nazovimafije. Mene neće ubiti mafija. Nema razloga za to. Nisam im oteo narkotržište, nisam ih prevario u bilo kakvoj poslovnoj transakciji, nisam im odnio lovu na ruletu u njihovoj kockarnici.
Ali će me pretući skinsi ako prođem previše mračnim dijelom grada i ako imam predugu kosu, ili bedž s likom Đorđa Balaševića.

A kad me pretuku i kad umrem na traumatologiji nitko zbog mene neće tražiti smjenu ministara, šefova policije ili čitave vlade. Jer ja nisam sin poznatog političara niti odvjetnika.

Rekao bi netko - kakve veze sad to ima?
"Ljudski život je ljudski život i ako se radi o djeci poznatih", reći će netko na to.

Slažem se. Ljudski život bi trebao biti ljudski život bez obzira o kome se radi. Bio to Luka Ritz, Ivana Hodak ili jedan običan ja.

Neće smrt Ivane Hodak donijeti nikakve pozitivne promjene. Sve je to samo politička igra, usmjerena u potpuno pogrešnom pravcu.



Post je objavljen 09.10.2008. u 03:01 sati.