Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gearvana

Marketing

Fender Mini Deluxe



Ovaj tjedan mi je moj život pojeo vrijeme za blog, a za vikend je moj bend Kimiko humanitarno pokušao doprinijeti da jedan drugi život bude spašen. No da ne bi mislili da samo besposleno sjedim, evo kratke, ali slatke recenzijice u formi priče:

Gitaristi se vole praviti važni. Štoviše, ako se ne znaš praviti važan - nisi pozer ili nemaš dobre naljepnice na gitari - slabe su ti šanse da budeš prihvaćen kao gitarist. Zato gitarist mora biti najglasniji na stageu i on kupuje 300W SUNN O))) pojačalo ne bi li ukazao na svoju važnost na stageu.



Ono što mnogi ne znaju je da su gitaristi već godinama balast i nepotrebni u bendovima, zapravo najbolji dijelovi pjesama su oni gdje ostanu bas i bubnjevi i pjevač pjeva, gitarist tada pije pivo, a publika ga podržava u tome jer se nada da je došao kraj njegovom prangijanju.

Dakle s obzirom da je gitarist prilično nevažna spodoba u muzici, postoji teorija da je i nevažno što gitarist svira, a pogotovo je nevažno kakvu opremu ima. Da bismo testirali tu teoriju, kreirao sam kratak backing track na basu kroz Frantone Lo Tone Classic Fuzz i SansAmp Bas Driver DI i pomoću XLN Audio Addictive drums plugina sam ubacio bubnjeve u pjesmu. Inspiriran grupom The Thermals koja pjeva nekakav college punk, a koji su rekli da su snimili dobar dio gitara na mali plastični Marshall, skinuo sam mali plastični Fender s prozora gdje ga imam za ukras i odlučio snimiti gitaru kroz to (pojačalo je snimano na Shure SM57).



I gle vraga, zbilja se može reći da nije važno kakvu imaš gitarsku opremu...donekle.

Snimka sadrži nekakav clean zvuk na početku, pa malo drive na kraju. Zaboravio sam dirati tone knob pa mi je drive ispao rižasto, no to sam malo popravio EQom.

Što se featurea tiče, pojačalce ima on/off knob, volume knob, drive knob, tone knob, ulaz za gitaru, izlaz za slušalice, mjesto za bateriju od 9V i ulaz za 9V adapter. I to je sve. Dimenzije su mu 14x11,5x6,3cm



Radi produkcijskih potreba svaku sam gitaru snimio dvaput tako da ju mogu malo raširiti po stereo polju i snimio sam još jedno gitarsko prcmoljenje na kraju kojem nisam editirao zvuk nikako jer što se solaža tiče, za njih pogotovo nije važno na što gitarist svira.

Oprema je osim navedene, kao i uvijek, Fireface 400 u MacBookPro, LogicStudio Pro, u miksu je stavljeno neki reverb na sve pomalo, i neki mastering preset da pjesma zvuči ko da je za radio...na clean gitari nije nikakav efekt, na driveanoj gitari je EQ cut na 9400Hz i 7.5 dB boosta na 200Hz

DEMO - Sirove gitare bez obrade

DEMO - Gitare "sproducirane"

DEMO - "Epic & generic"




Post je objavljen 08.10.2008. u 19:45 sati.