Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

Sutra....


Znam da vas ima puno hejtera, ali budimo realni. Beyonce je jedna od najtalentiranijih djevojaka u današnjem glazbenom svijetu. Izgleda odlično, ima jedan od najboljih glasova, piše pjesme, radi na produkciji...Zapravo nije ni čudno, rekao bih. Smiješno je ipak da se uvijek javljaju fanovi nekog triput manje talentiranog izvođača i nabrajaju argumente, no sve se svede na to da ih živcira, jer boljeg argumenta nemaju. Najlakše se uvijek okomiti na talent, a propuštati da mediokritet curi na sve strane.
If I Were A Boy čuo sam prije nekoliko sati prvi put u njenoj, finalnoj verziji i zvuči odlično. Čim dobijem pjesmu, moći ćete ju naći ovdje. Napisao sam "sutra" jer je službeno najavljena za sutra, iako je već maloprije puštena na jednoj američkoj radio stanici, pa tko zna... Najavni je to singl njenog novog albuma koji će se u prodaji pojaviti u studenom, a uz njega će Beyonce objaviti i singl Single Ladies.


I još jedna stvar.....
Nemojte mi više pisati da manje ili više pišem o nekom izvođaču. Smeta vam što volim Britney, smeta vam što volim Mariah, smeta vam što volim Beyonce, a budući da sam siguran kako ste iz prijašnjih postova mogli zaključiti da volim i Janet Jackson, Aliciu Keys, Amy Winehouse, Feist, Dido i još puno drugih, itekako je to dovoljno izvođača da mislim da su takvi komentari potpuno nepotrebni ....Ja nisam ničiji zaluđeni fan, pišem o glazbi, uglavnom r&b, pop, pop rock. O drugačijoj vrsti glazbe morat ćete ipak potražiti na nekom drugom blogu. Koliko god volim Mariah Carey, ne mislim ni najmanje da pretjerujem o njoj na ovom blogu. A što se tiče Aguilere, nemojmo početi o tome. Dotični može biti sretan što sam ju uopće spomenuo, pa čak i samo u kontekstu. Ja ne podnosim takav konceptualan pristup glazbi (pa ni bilo čemu drugome). Jedan album jedan outfit, drugi album drastična promjena u glazbenom i vizualnom smislu, treća nešto skroz treće. I sve nema veze jedno s drugim. Na prvom albumu je sweet pop, na drugom je dirrty bitch, na trećem je pak inspirirana ne znam ni sam čime...Sad će biti nova Lady Gaga. Presmiješno. Vi to nazovite kako hoćete, ja to nazivam nedostatkom ukusa, stila, glazbenog identiteta. I te njene najave kako je novi album "prava ona". Dakle, što? Svi prethodni su čista prevara i zgrtanje novca? Ili je ona svakih nekoliko mjeseci netko drugi. Ne bih, hvala. Nema to veze ni s Britney ni s nekim drugim, samo s njom, njenim napornim, vrištajučim, iritantnim interpretacijama.
I da, toliko sam nepristran da ću ipak nekad objaviti njenu pjesmu ovdje ako budem mislio da je dobra.


Post je objavljen 08.10.2008. u 13:31 sati.