Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malashapica

Marketing

Kućice za pse

Da, opet sam malo duže čekala do novog posta, nisam stigla škola i sve to... Pa evo jedan super post o kućicama za pse, moj Candy nema kućicu, tj njegova 'kućica' je naša kuća. A oni koji imaju malo veće pse mogu dobit ideju za lijepu kućicu vašeg ljubimca. =) Da vas odmah upozorim, post je malo duži nego inače!

Pseće kućice nisu što su nekad bile. Nekada su psi živjeli u malim prostorima napravljenim od nekoliko dasaka, bili su privezani za kratke lance, jednom dnevno dobivali su obrok koji se uglavnom sastojao od ostataka nečijeg ručka, a danas ih izvodimo u šetnju, kupujemo za njih posebne igračke, posebnu hranu, čokoladu i kekse.
Psi danas žive u potpuno drugim uvjetima; životni prostor, odnosno pseće kućice danas su uređenije, toplije, funkcionalnije i ekskluzivnije.

Ovu kućicu možete kupiti preko interneta, cijena joj je $1475
Image Hosted by ImageShack.us


Od prvog dana
Ako ste odlučili psa držati izvan kuće, najbolje ga je od prvog dana navikavati da spava u vlastitom prostoru kako bi se lakše priviknuo. Pseće kučice možete izraditi i sami, kupiti u pet shopovima, velikim trgovačkim lancima ili dati izraditi po mjeri. Pseće kućice potrebno je prilagoditi psu i namjestiti mu udopan dom.

Sam svoj majstor
Radite li kućicu sami za početak napravite shemu. Brojne ćete pronaći na internetu. Kućicu obložite materijalima koji će psa štititi od hladnoće poput stiropora, papira, dasaka, tepiha ili nekim drugim materijalom koji će držati toplinu. Krovkućice možete pričvrstiti, ali i napraviti pomični kako bi lakše čistili kućicu. "Ulazna vrata" ne trebaju biti prevelika, već dovoljna da pas uđe u kućicu, a na njih je dobro staviti komad plastike ili čvršće vreće koja će štititi od vjetra, a krozkoju će pas lako ulaziti i kućicu. Želite li dodati više osobnosti psećoj kućici, krov mu izradite od crijepa, šindre, lima, obojite kućicu, naljepite tablu sa imenom psa.... Neki rade prave pseće apartmane ili pseće vile sa više soba, terasom, crijepom ili žlijebovima.... Nidte li vješti rukama i materijalom, izradu kućice prepustite iskusnom majstoru koji će ju izraditi prema vašij zamisli ili nekom od svojih predložaka.


Skidanje krova osigurava pristupačno i lako čišćenje kućice za psa
Image Hosted by ImageShack.us


Održavanje psećeg kućanstva
U kućicu psu ubacite omiljenu dekicu koja će ga zagrijati po najvećoj hladnoći i na koju se rado sklupčati. Redovito mu čistite kućicu i uvijek pazite da pokraj kućice ima posudicu sa svježom vodom.

Izmjenjiv pod omogićava laku i jednostavnu zamjenu, lakše i jednostavnije čišćenje i održavanje. pohabanog
Image Hosted by ImageShack.us


Stiže zima
- Kućicu obložite materijalima koji će psa štititi od hladnoće poput stiropora, papira, dasaka, tepiha ili nekim drugim materijalom koji će držati toplinu.
- Ulazna vrata ne trebaju biti prevelika, već dovoljna da pas uđe u kućicu, a na njih je dobro staviti komad plastike ili čvršće vreće koja će štititi od vjetra i hladnoće, propuha i vlage..
- Što se tiče same kućice, veće nije i bolje. Ona bi trebala biti dovoljno mala tako da zadržava tjelesnu temperaturu psa, ali opet dovoljno velika da pas u njoj može stajati, okrenuti se i udobno leći.
- U kućicu je bolje staviti sloj slame ili piljevine nego stare deke i pokrivače. Naime, tkanine upijaju vlagu, a slama i piljevina dopustit će vlazi da ispari i bolje zadržavati toplinu. Zato na dno kućice stavite 10-15 cm debeo sloj i mijenjajte po potrebi.
- Kućicu stavite na mjesto zaštićeno od vjetra, a neka po mogućnosti bude okrenuta prema jugu kako bi se bolje iskoristila sunčeva toplina.
- Dobro je kada je pod nekoliko centimetara uzdignuta od tla koje se može smrznuti.

Image Hosted by ImageShack.us


A jeste vidjeli ovo:
Kućica za pse koja može biti i stol
(je, pa kad se pas ritne u nutra sve padne sa stola XD)

Možda i nije idealno rješenje imati psa u kući ili stanu, no za sve one koji sa svojim ljubimcem dijele svoja četiri zida ovo će biti dobra vijest. U stanu će moći imati kućicu za svog četveronožnog ljubimca koju će moći uskladiti s bojom i stilom ostalog namještaja.
Za to se pobrinula tvrtka Denhaus koja izrađuje kućice za pse koje i ljudima mogu poslužiti kao koristan komad namještaja. Dizajneri Denhausa osmislili su kako spojiti praktično i lijepo pa su kupcima odnosno njihovim ljubimcima ponudili 3 različita tipa kućice - stolića. Linija Bowhaus je namijenjena vlasnicima modernog stana koji vole veseli, suvremeni dizajn tako da će se ova kućica odlično uklopiti u njihov dom. Trenutno se izrađuje nova kolekcija.

Image Hosted by ImageShack.us


Kolekcija Zenhaus napravljena je od fiberglasa i svojim pastelnim tonovima daje naslutiti da je namijenjena onima koji u svom domu vole imati prirodne, smirujuće tonove. Obje linije imaju bočne otvore tako da će vaš ljubimac imati dovoljno svjetla i neće ga mučiti klaustrofobija koju bi eventualno psima mogla priuštiti treća linija Townhaus. Ona je namijenjena ljubiteljima tradicionalnog namještaja. Drvena je, a kao i sve, može se kupiti u svim veličinama, ovisno o veličini psa. Za kućicu iz linije Townhaus morat ćete izdvojiti nešto manje od 2000 kn, a možete kupiti mahagonij ili espreso verziju. Druge dvije varijante ipak su malo skuplje. Zenhaus možete kupiti u čak 4 boje, a ona će vas koštati oko 2600 kn. Ipak, potrudite se da vaš pas što manje boravi u kućici. Radije ga odvedite u šetnju.

Eto, koje su vam kućice naj ljepše?

Post je objavljen 08.10.2008. u 12:24 sati.