Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Zapis iz Baške

Prošlo je jedan sat noću. Sjedim, osamljen, na terasi zatvorenog i napuštenog kafića u Baški na otokuj Krku, na obali mora. Završio sam sastanak sa članovima ogranka Zelene liste, popio sam par piva, pregledao sam što ima novo na Internet o tragičnom ubojstvu Ivane Hodak i o prosvjedima, koji su organizirani u više gradova hrvatske jučer. A fotografija, koju donosim, snimljena je jučer: mlada djevojka, srednjoškolka, drijema u autobusu koji vozi od Rijeke, otokom Krkom do krajnjeg njegovog istoka, Baške. Lijepo je ispala, onako čisto umjetnički.

Nazvalo me dvoje ljudi koji su sudjelovali u prosvjedu protiv nasilja na Cvjetnom trgu u Zagrebu, da pitaju "pa gdje si ti, dežurni protestante, kako može biti prosvjed bez tebe!?" Eto, ova je posjeta bila ranije dogovorena, pa sam odlučio ne otkazati je. Dečka koji je postavio facebook grupu s pozivom na prosvjed, Frana Kušetu, pozvali su da sudjeluje u emisiji "Hrvatska uživo" u četvrtak, oko 16:30.

Pppio sam četiri piva, i odigrao u međuvremenu nekoliko poteza u partijama šaha, ,oje igram on the line. I spava mi se, pa je ovaj zapis tek toliko, da nešto napišem.

Post je objavljen 08.10.2008. u 01:12 sati.