Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/farkoparody

Marketing

Izbori u blogerovoj zemlji!

Ako pratite ove svakojake informativne emisije, znate da se u našoj kompliciranoj BiH održaše lokalni / općinski izbori, u kojima je svjetinja imala pravo da odabere načelnike i članove općinskih vijeća. E kako to u našoj BiH biva, konsolidiraju se nacionalni korpusi, presabiraju krvna zrnca, popisuje bližnja i daljnja mrtva rodbina i vrše sve ostale dužnosti koje prethode otimačini glasova. Ova predizbornja kampanja bila je baš krasna. Prava mala meksička sapunica. Rađala su se djeca, pucale veze, pucala glave i dešavale se sve komponente sladunjave meksičke sapunjare.
Na prošlim parlamentarnim izobrima Strnaka za BiH ispred Bošnjačke nacionalne mašinerije i SNSD ispred srpske mašinerije, su izbore dobili pozivajući se na ukidanje RS, i na njegovoj nezavisnosti. E kad je umna sirotinja, sa obe strane nacionalnih bedema skontala, da Silajdžić i drug Mićo mogu da ukinu tj. osamostale Republiku Srpsku jedino kad na vrbi zasvrbi, odlučiše im trajno redukovati glasove. Ipak drugar Mićo održao je svoju secesionističku politiku na aparatima, dok se Silajdžićeve laži razvodniše. I došli lokalni izbori. Lijepe se plakati (trgaju protivnički), pjevaju pjesmice, mitinzi se organiziraju, sve samo za hrpicu glasova. Bošnjaci su se vratili pod okrilje SDA, koja se pak počela lagano osipati, Srbima se ipak sviđa SNSD Mileta od Laktaša.A opće poznati rat na Hrvatskom djelu političke sfere donio je više glasova dobrom starom HDZ-u ispred 90-tke.
Najveće iznenađenje priredi nam NArodna stranka Radom za boljitak, čija su glava i brada, braća Lijanović koji su vlasnici nekolicine fabrika u BiH. oko njih kruži glasina da za glas daju 100 KM i kilu kobasica, što svakako priznat će te , nije za baciti.Tako su se Lijani progurali na 2 mjesto u skoro svim mjetima sa Rvatskom većinom. Spomenuti se mora i da je SDP dobio glavni grad BIH i nekoliko većih centara.
Da su glasači prozreli laži Harisa Silajdžića i njegove bande, govori i rezultat koji do srži demolira S BiH i njihov pogon. SDS i dalje trpi udrace. Na svakim izborima uvjeravamo se da SDS ne ide niže, ali ipak ovi nas razuvjere svakim novim izborima. Ovaj put im je Milorad Grozni razgrabio nekoliko bitnih centara po Republici im Srpskoj.
I tako se na izbornu noć,pjevalo,plakalo, smijalo, tuklo i šta sve ne. Stranka za BiH napustila je svoj izborni štab ostavivši tom prilikom ključ od štaba, novinarki BH TV-a. Mile je opijen glasovima opet tvrdio da mrzi državu koja mu daje platu i da će proglasiti nezavisnost. Nije zaboravio da prijeti Bošnjaicma u Doboju koji su se drznuli dati glas njegovom protivniku. Nečuveno!
U mojoj općini pobijedio odmetnuti organak SDA, koji su puno radikalniji od SDA-a. Krasne li države.
Nemože se reći da nije lijepo pred izbore.Djele se slatkiši, majice, olovke i upaljači.
Bog blagoslovio izbore i sve njegove tekovine!

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 07.10.2008. u 19:45 sati.