Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

Mad Men

Evo, ponovno malo o serijama...

Mad Men mi malo pomalo postaje jedna od najboljih koje sam gledao. Ikad. Serija je stvarno nešto posebno. Potpuno je drugačija od bilo čega ostalog. Radnja se odvija početkom 60-tih godina prošlog stoljeća, vremenu burnih društvenih promjena, barem što se tiće Amerike.

Image Hosted by ImageShack.us

Likovi su fenomenalno karakterizirani. U biti imamo tri generacije. Najstariju, proslavljene junake 1. svjetskog rata, srednju, gdje je i glavni lik Don Draper uhvaćenu negdje između stare slave i mladih koji gledaju u budućnost, priželjkujući promjene. A iako je glavnina radnje smještena u "muški svijet", ženski likovi su također jaki i odlično odrađeni i što se tiće karakterizacije i same glume.

Image Hosted by ImageShack.us

Seriju mi je najbolje gledati po što više epizoda zaredom, jer se tek nakon odgledane otprilike pola epizode tuniram, a onda jednom kada uđem u taj svijet teško mi se odlijepiti od njega. Teško mi je reći koliko je serija autentična, pošto nisam u to vrijeme živio u Americi u New Yorku, ali čini mi se da je odlično skinuto sve bitno.

Image Hosted by ImageShack.us

Ne znam koliko bi se serija svidjela ženskom dijelu publike, ali znam da će muški dio sigurno uživati u ovome.
Jebote, likovi rade u reklamnoj agenciji, piju na poslu, jedu u skupim restoranima, imaju savršene žene, koje su kod kuće, svaki dan im kuhaju večeru i brinu se o djeci, a još su i zadovoljne s tim, a osim toga imaju i ljubavnice, dok su žene naravno svetice. Mislim da ovako većina muškaraca zamišlja raj.

Serija je dakle, nešto posebno, prva sezona ima 13 epizoda s kojima sam već pri kraju, ali srećom već se završava i 2. sezona - još 3. epizode do kraja.
To je prva serija koja ide na kablovskoj televiziji da je dobila "Emmy Award for Outstanding Drama Series", definitvno prikladan naziv nagrade! Ukupno je osvojila 6 Emmyja i 2 Zlatna Globusa, mada to ništa ne znači, al eto.

Matthew Weiner scenarist i autor serije je pilot napisao još 2000. godine, ali je 2002. počeo raditi na Sopranosima nakon što je David Chase vidio njegov pilot za Mad Men, tako da je on Mad Men stavio na stranu, a tek nakon završetka Sopranosa Mad Men je pokupio AMC, američka kablovska televizija jer su željeli originalnu seriju, po riječima predsjednika Ed Carrolla: "we took a bet that quality would win out over formulaic mass appeal.".

Image Hosted by ImageShack.us

Svaka epizoda teška je oko 3 milijuna dolara, a ekipa se trudi da sve od samog seta, odjeće do društvenih normi bude 100% autentična.

Eto, da ne davim više serija je a must see a više na wikiju!



Inaće prateće fotke su navodno prave reklame
Izvor:
12 Crazy Old Ads
Album of old adds




Post je objavljen 13.10.2008. u 19:55 sati.