Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata utorkom

Večeras u zaljevskom zvuku ugošćujemo sastav The Pontiaks.
Iako su oni nov sastav na Ri rock sceni, članovi benda imaju kilometre staža pod sobom na pozornicama grada poznatog po imenu Rijeka, a o kome se radi, pa slušajte nas u 20 sati.

Današnje Prženje etera započet ćemo sa recenziom novog albuma Gitariste Rage against the machine Tom Morella, koji je, pod pseudonimom The Nightwatchman izdao novi album, nazvan Fabelled City, izašao 30. rujna ove godine.
Na albumu mu gostuje Serj Tankian iz System of a Down, a album je producirao Brendan O'Brien koji je već radio s Morellom, odnosno s njegovim prijašnjim bendovima Rage Against the Machine i Audioslave, ali je radio I sa grunge legendama Pearl Jam.
Uglavnom, album će zadovoljiti prije ljubitelje Bob Dylana, nego Ragea, samo što ipak Morello nema onaj promuknuti Dylanov rebell glas I zato Dylan I dalje ostaje neprikosnoven u političkom rocku. Rage jesu veći u političkom metalu, no ovaj album nema veze s metalom, pa ni hip – hopom kojeg isfurava Delarocha. Ipak fanovi Ragea bit će zadovoljni politički angažiranim tekstovima, ali ima naznaka Morellovih rifovanja iz ragea u pjesmi Whatever it takes.
Jedna Zanimljivost, iz Morellova intervjua. Kada su Rage svirali na prosvjedima, policija im je zabranila pristup stageu, pa je Tom rekao, što se slažem, da je u Kini policija zabranila svirku rock bendu, to bi bio medunarodni skandal, a to se redovito dogada u SAD-u, pa se ništa o tome ne priča.



Osim Morrela bit će priče i o novim albumima Iced Eartha, u stoner kutku predstavit ćemo novi album Švedskog bend Grand Magus, koji se dosta udaljio od stonera i dooma i sad ih se može nazvati klasičnim Heavy Metal bendom.
A bit će nešto i o filmu. Naime, osim punkera i thrash metalci su dobili dokumentarac o povijesti svoje omiljene glazbe. Film se zove Get Thrashed, a režirao ga je Rick Ernst. Film je pokupio i niz nagrada, a na njemu sudjeluju članovi Metallice, Megadetha, Anthraxa, Slayera, Exodusa, Over killa....
A bit će još toga, pa nas slušajte.







Post je objavljen 07.10.2008. u 15:01 sati.