Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OZLJEĐENA DVA VATROGASCA

VALJEVO

Nepoznata osoba bacila je Molotovljev koktel na valjevski kafić „Aleks", koji se nalazi u prizemlju tržnog centra na Novoj zelenoj tržnici. U velikom požaru oštećeno je najmanje 13 lokala, a prilikom gašenja vatre ozljeđeni su vatrogasci Zoran Kulinčević i Dane Jović. Vatra je buknula jedan sat poslije ponoći iz kafića „Aleks", pošto je zasad nepoznata osoba ubacila zapaljivu smjesu kroz staklena vrata lokala. Na sreću, u kafiću u tom trenutku nije bilo nikoga, pošto je zatvoren oko 23 sata. Požar se brzo proširio na okolne lokale i prostorije tržne uprave „Polet", koja se nalazi na katu tržnog centra. Vatrenom stihijom bila je zahvaćena gotovo petina ovog kompleksa.

Očevici ovog dogaćaja kažu da su primjetili sumnjivog mladića u blizini kafića „Aleks" neposredno pred izbijanje požara.
- On je najvjerojatnije bacio Molotovljev koktel na taj kafić. Stalno se muvao oko ulaza u kafić. Čuo sam lomljavu stakla i vidio čovjeka kako trči. Ubrzo zatim izbio je požar - rekao je očevidac požara.Vlasnik kafića Dragan Radosavljević kratko je rekao da ne zna o čemu se radi i da je kafić do sada radio bez problema.Vlasnici butika i radnji na Novoj zelenoj tržnici kojima su objekti, ali i velika količina robe, izgorjeli u požaru jučer su bili očajni. Tko je tokom noći uspio da stigne do tržnog centra izbacivao je robu iz svojih lokala. Najveću štetu pretrpjeli su vlasnici butika u prizemlju, kojima je sve izgorjelo.

- Što da vam kažem, kad i sami vidite da mi je izgorjela skoro sva roba. Uspio sam izvuči samo desetak pari tenisica. To je sve - priča jedan od vlasnika oštećenog lokala.Zapovjednik valjevskih vatrogasaca Miloš Brajović rekao je da je dojava o izbijanju požara stigla u 1.50 sati.
- Mi smo odmah vozilima došli na mjesto požara. U tom momentu gorjeli su dio tende kafića, tepisi, stolarija, a preko krova obližnjeg butika vatra se širila po tržnom centru. Odmah smo angažirali svu tehniku i ljudstvo i zatražili pomoć od vojske i „Krušika". Uspjeli smo da sprječimo dalje širenje vatre. Iako smo brzo reagirali, šteta je velika jer je u pitanju velika površina, a požar je kasno primjećen - rekao je Brajović.

Vatrogasci su požar gasili više od pet sati, a tokom intervencije ozljeđeni su vatrogasci Zoran Kulinčević i Dane Jović, koji su poslije ukazivanja lječničke pomoći u Urgentnom centru valjevske bolnice pušteni kućama. Kulinčević je zadobio posjekotine i nagnječenje obe noge, dok je Jović prošao sa posjekotinama na rukama.Veliki broj građana iz okolnih sela, koji svakog petka, kada je u Valjevu tržni dan, tradicionalno dolaze u veće kupovine, bio je zgranut prizorom.
- Ne mogu da vjerujem što se dogodilo. Ovo je katastrofa. Ovaj tržni centar više ne liči na onaj na koji smo navikli. Nadam se da će se sve brzo srediti i da ćemo i ubuduće dolaziti ovdje u kupovinu - kaže žitelj valjevskog sela Krčmar. Press

Post je objavljen 07.10.2008. u 07:58 sati.