Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jedvagenij

Marketing

Paraolimpijada / paranovinarstvo

Evo se raspisaše/razgalamiše mediji o Antoniji Balek, pa hajde da i ja malo ...

Njena strana priče je da joj je trener zbog problema u raspodjeli nagradnog novca prijetio smrću (da će je gurnuti niz stepenice), a nakon toga su se pojavile priče da ona uopće nije invalid, da može hodati i da je psihička bolesnica itd itsl... Neki su čak pitali da kako je uopće mogla sudjelovati na POI. Ja kažem da je u svakom slučaju imala pravo sudjelovanja... zašto? Odgovor na kraju posta.

Mi Hrvati smo izgleda majstori u postavljanju dijagnoza svima osim sebi. Bez obzira kako na kraju završila ova priča, jasno je da je slučaj Antonije Balek zapravo metafora hrvatskog društva... Kako pitate se?

Ako je istina da može hodati i da je uspješno glumila invalidnost, i nastupila na POI, onda ti dođe da se zapitaš kakav je to mentalni sklop, i što se treba čovjeku u glavi posložiti da bi glumio invalida radi svojih pet minuta slave. Negdje (mislim na dnevnik.hr) je bio komentar da, ako je glumila, da joj treba propucati oba koljena, tako da se nikad više ne digne iz kolica. To potpisujem ako je istina

Ako je pak istina da je ona uistinu invalid i da su ovo sve laži, onda bi koljena trebalo propucati onima koji su tu priču i pustili u javnost. U ovom slučaju treba se zapitati što treba nekome biti u glavi da bi se izmislila ta priča i da bi se prodalo pedesetak komada novina više.

U svakom slučaju, Antonija Balek je imala pravo nastupa na POI. Ako je dijagnoza MS točna, invalid je u noge. A ako su istinite optužbe da može hodati onda je invalid u glavu.

Toliko.

Post je objavljen 06.10.2008. u 14:12 sati.