Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bosanskinovi

Marketing

Novi novski načelnik općine iz SNSD-a

Prema prvim privremenim neslužbenim rezultatima lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, načelnika općine Bosanski Novi/Novi Grad imat će SNSD – Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika. Listu SNSD-a u Novom predvodila je Snježana Rajilić kao kandidat za načelnika općine.

U Prijedoru je za novog načelnika izabran Marko Pavić iz Demokratskog narodnog saveza, a što se tiče Unsko-Sanskog kantona, rezultati izbora za načelnika su slijedeći: najviše glasova za načelnika u Velikoj Kladuši osvojio je Admir Mulalić iz DNZ – Demokratske narodne zajednice BIH; u Cazinu Nermin Ogrešević iz A-SDA - Stranke demokratskih aktivnosti (bivši članovi SDA); u Bihaću Hamdija Lipovača iz SDP - Socijaldemokratske partije; u Bosanskoj Krupi-Krupi na Uni Mladen Kotur iz DNS - Demokratskog narodnog saveza; novi načelnik Bosanskog Petrovca je Nermin Hajder iz Naše stranke Danisa Tanovića, a Bosanskog Petrovca-Petrovca (RS) je Milan Brknjač iz Demokratskog narodnog saveza.

Točan razmjer političkih snaga u Bosni i Hercegovini još nije poznat, ali po privremenim neslužbenim rezultatima najviše načelničkih mjesta osvojili predstavnici SNSD-a (35 načelnika općina), zatim SDA (34), HDZ-a (16), SDS-a (16), SDP-a BiH (10), Stranke za BiH (4) i Demokratskog narodnog saveza (3). Na ovogodišnjim lokalnim izborima biralo se 3.186 redovnih mandata u Općinskim vijećima/Skupštinama općina i 37 mandata za predstavnike nacionalnih manjina te 139 načelnika općina i gradonačelnik Banje Luke.

14:29 sati - Prema najnovijim informacijama iz Bosanskog Novog, SNSD je osvojio i većinu mjesta u Općinskom vijeću Bosanskog Novog.

Post je objavljen 06.10.2008. u 12:42 sati.