Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/negativni

Marketing

The Strangers (2008)

(r: Bryan Bertino)

Image Hosted by ImageShack.us

Film počinje s onom, meni tako dragom rečenicom: "događaji koje ćete upravo vidjeti temeljeni su na istinitim događajima". A onda još saznamo da su dvoje mladih ljudi koji su i bili inspiracija za ovaj film poginuli te da krivac nikada nije nađen. Da, upravo tako, to saznamo odmah PRIJE početka filma! Mislim ako ti već na početku ispričaju cijelu radnju i otkriju kraj, onda se jebeno moraju potruditi da te prisile da odsjediš sat i pol vremena do odjavne špice.

I naravno da se nisu previše trudili, ili se to jednostavno ne vidi.

Image Hosted by ImageShack.us
Misliš da ne mogu u sekundi nestati sa sredine osvjetljene ceste? Pogledaj ponovno!

Šta tu ne valja?
Predug uvod. Premalo žrtava. Nedostatak golotinje. Vrijeđanje inteligencije gledatelja: barem se pet puta ponavlja varijacija scene gdje jedna od žrtava biva otkrivena od "Stranca", ovaj ju napadne, nema šanse da izbjegne smrtonosni udarac, tu slijedi nagli rez, pa pratimo paralelnu radnju oko druge žrtve, dok se ovo gore opisano ne dogodi njoj, zatim opet vidimo prvu žrtvu na nekom sasvim desetom mjestu, živu i neogrebanu, a od Stranca ni traga, dok je opet ne pronađe pa sve ispočetka. Strašno! A tu je i "Šta i to je to?!" kraj.

Image Hosted by ImageShack.us
Na sve četiri sam kao mačka, nema šanse da me stigneš!

Ima li šta da valja?
Prvo pojavljivanje stranca u kući. Odlična maska dotičnog. "Šta i to je to?!" kraj. Liv Tyler, mada sam do samog kraja mislio da je to neka noname glumica koju su uzeli samo jer liči na dotičnu.

Ocjena: 2/10





Post je objavljen 06.10.2008. u 21:52 sati.