Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nklege

Marketing

VETERANSKO PRVENSTVO RH

Proteklog vikenda na terenima Zelene Lagune u Poreču održano je 8. veteransko prvenstvo RH. Osamneset najboljih veteranskih momčadi iz Hrvatske, podjeljenih u 6 skupina po tri ekipe odlučivale su o najboljoj među veteranskim ekipama.
Među njima bili smo i mi kao predstavnik osječko-baranjske županije.
Žrijeb nam nije bio naklonjen. Naime uz solidnu momčad "Osvita" iz Đelekovca, čiji je aktivni igrač i član potpredsjednik Vlade gosp. Polančec, treći sudionik skupine bio je apsolutni favorit natjecanja momčad Hrvatskog Dragovoljca iz zagrebačkog Sigeta. Za Dragovoljce nastupili su brojni poznati igrači; vratar Ž. Pavlović, N. Miletić, I Duspara, J. Popović, M. Meštrović, S. Roguljić, K. Pinturić, A. Kozniku... Po procjenama poznavatelja veteranskog nogometa u RH ovo je bila jedna od najačih skupina.
Nakon dolaska u Poreč, nakon samo 90-tak minuta morali smo istrčati na teren. Koma.
Prvu utakmicu igrali smo protiv Osvita i nakon uobičajenog ispitivanja snaga u prvih 10-tak minuta došlo je do greške u posljednjoj obrambenoj liniji LEGA te je napadač Osvita S. Begić sam krenuo na golmana osječana Miroslava Nevistića. Sustigao ga je posljedni igrač obrane u tom trenutku, Damir Kurtović te ga nepropisno zaustavio na nekih 18 metara od gola i dobrio crveni, isključujući karton. Uslijedila je mala pregrupacija igrača na terenu gdje smo ipak posvetili više pažnje obrani vlastitog gola a napad se oslanjao na brzonogog Marija Kovačevića. Do kraja utakmice postigli smo dva zgoditka i to u 42. min Mario Kovačević i u 52. min strijelac je bio kapetan LEGA Mario Perić. Zadovoljni pobjedom krenuli smo nazad u hotel na tuširanje jer nas je slijedeća tekma čekala već za dva sata. Opet koma.
U drugom susretu sa uistinu vrlo jakim Dragovoljcima, bili smo oslabljeni za D. Kurtovića i ozljeđenog Ferdu Kraljevića. No unatoč tomu pružili smo vrlo dobru partiju protiv apsolutnog favorita. Prvi zgoditak Dragovoljci su postigli u 10. minuti iz krajnje sumnjivo dosuđenog jedanajsterca. Naime nakon jednog prodora po desnom boku Nikica Miletić ušao je na rub 16-terca, te nakon što mu je loptu izbio Zvonimir Mihaljević, ovaj je pao a sudac pokazao na 11 metara. Siguran izvođač bio je Joško Popović za 1:0. Početkom drugog poluvremena jednu brzu kontru Joško Popović pretvorio je u novo vodstvo Dragovoljaca. Tada smo krenuli u napad na sve ili ništa i isplatilo nam se samo dvije minute nakon vodstva Dragovoljaca. Ilija Pranjić osvojio je loptu na sredini igrališta, donio ju u šesnajsterac te nesebično poslužio Jadranka Čuturu na drugoj vratnici koji je požrtvovnim uklizavanjem smanjio rezultat na 2:1. Krenuli smo na izjednačenje a kazna je došla u posljednim trenucima susreta kada se nakon jednog kornera ekipa Dragovoljca uspješno obranila te brzom predajom donijela loptu na polovicu LEGA gdje usamljenom Jošku Popoviću nije bilo teško postići svoj i Dragovoljčev treći zgoditak.
Treći susret u skupini: Osvit - Dragovoljac 0:11
Hendikep Hrv. Dragovoljca dogodio se u nedjelju kada su im zbog trenerskih obveza u raznim klubovima te testiranju za suce, turnir napustili ključni igrači te su turnir završile pričuve a klupa za pričuve im je ostala - prazna.

U daljnji dio natjecanja plasirale su se slijedeće prvoplasirane momčadi po skupinama:
1. Radnik Legea (Sesvete)
2. Hrvatski Dragovoljac (Zagreb)
3. Samobor
4. Vrbovec
5. Segesta (Sisak)
6. Laduč AB Pertrol
te dvije najbolje drugoplasirane momčadi
7. Zagorec (Krapina) 3 boda +3
8. Sv. Ivan (Vir) 3 boda +1
9. LEGE - Osijek 3 boda 0 golova
10.......
..
..
18......

SUBOTA Rezultati 1/4 finala:
Radnik Legea - Sv. Ivan 2:0
Hrv. Dragovoljac : Zagorec 6:3
Samobor - Segesta 2:0
Vrbovec - Laduč AB Petrol 3:1

NEDJELJA Rezultati polufinala:
Radnik Legea - Samobor 2:0
Hrv. Dragovoljac - Vrbovec 1:1 (2:4 na penale)

Za treće mjesto:
Hrv. Dragovoljac - Samobor 1:1 (3:2 na penale)

Za prvo mjesto:
Radnik Legea - Vrbovec 2:1

Unatoč svemu zadovoljan sam nastupom na ovom prvenstvu. Iako smo na isto došli oslabljeni za usluge Tomislava Steinbrücknera, Zorana Stanića, Franje Pranjića, Alena Majića, Tihomira Rudeža, Darija Skendera, Miroslava Matokovića i pričuvnog vratara Igora Kovačevića, odigali smo dvije vrlo dobre utakmice.
Platili smo danak nepoznavanju sustava te statusu "početika". Pošto nam je ovo prvi nastup na prvenstvu RH, dospjeli smo u skupinu sa glavnim nositeljem Hrvatskim Dragovoljcem.
Nažalost na utakmicu protiv OSVITA doputovali smo samo dva sata prije početka susreta a već dva sata nakon toga slijedio nam je derbi protiv Dragovoljaca koji su doputovali dan ranije i kojima nam je susret protiv nas bio prvi i jedini tog dana. Unatoč značajnom financijskom izdatku siguran sam da ukoliko opet izborimo pravo nastupa na prvenstvu RH ovaku grešku sigurno nećemo pnoviti. Osim toga tražiti će mo da nipošto ne nastupamo prvog dana sa dvije utakmice kao ove godine. Sve ovo dobra nam je škola. Naravno, koristim prigodu zahvaliti svim sponzorima koji su nam omogućili nastup na ovom prvenstvu. Unatoč manjim propustima Komisiji za veteranski nogomet pri HNS-u čestitam na odličnoj organizaciji turnira.
Ipak, Zoran Stanić dobro je primjetio: "Dogodilo vam se najljepše u veteranskom nogometu. U danu ste odigrali dvije odlične tekme, niste se osramotili a ostatak vremena proveli ste u opuštanju i druženju, razgovorima za koje inače nemamo vremena"
P.S.
Čobanca i fiša - nije bilo. Ali nas je zato Damir Kurtović počastio izvrsnom teletinom ispod peke. Ferdo je platio. No to je duga priča a počinje sa dugim jezikom...


Post je objavljen 06.10.2008. u 09:09 sati.