Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babl

Marketing

čudesno ozdravljenje



Neću reći da se pouke jedne priče na ikoji način mogu primijeniti na drugu, ali priča koja se ovih dana rasteže po novinama - o paraolimpijskoj šampionki Antoniji Brlek, da li je uopće invalid i kako se zapravo zove - podsjetila me priče o čudesnom izliječenju jednog koker španijela.

Dakle, imali neki moji poznati koker španijela koji je, naravno, bio miljenik obitelji. Jednoga su dana primijetili prvo da se zanosi stražnjim dijelom tijela, zatim da kleca i nije siguran na stražnjim nogama, da sve slabije hoda… Uskoro se jedva mogao podići na stražnje udove, a napokon su noge sasvim otkazale. Bilo je srcedrapateljno gledati jadnu životinju ako se vuče prednjim nogama povlačeći potpuno paraliziran ostatak tijela.

Čim su primijetili da nešto nije u redu, otišli su veterinaru. Veterinar je pregledao životinju i rekao - sve je u redu. Kako u redu, kad je sve gore i gore?!

Drugi veterinar je pregledao jadnu životinju, snimio je rendgenom, napravio sva moguća ispitivanja i rekao da ne može naći uzroka paralizi. Prema njemu životinja je potpuno zdrava. Kako zdrava kad ne može pokretati noge?!

Uslijedili su posjeti nizu veterinara i nijedan nije mogao ništa otkriti, sve dok napokon nisu došli do jednoga koji je rekao:

- Čujte, a da ga niste nešto uvrijedili?

Uvrijedili? Ljudi su pomislili da se veterinar sprda s njima. Pa mezimca paze kao kap vode na dlanu, nema se na što požaliti.

- Znate, koker španijeli su vrlo senzibilna vrsta…

Na to se netko prisjetio. Imali s trosjed s kojega su navečer gledali televiziju. Pas je običavao ležati na trosjedu, među ukućanima. No onda su odlučili pretapecirati ofucani trosjed i dogovorili se da više neće psu da se penje po njemu. Kako je stigao obnovljeni kauč, tako su i počele nevolje s psom.

Čim su došli kući, sjeli su na uobičajena mjesta pred televizorom, i jedan je pozvao psa:

- Hop!

Čudotvorna riječ! Pas je bez časka oklijevanja kao buha skočio među njih, ugnijezdio se i ugodno namjestio. Odonda, otkad su dozvolili da ponovo gleda televiziju s njima, a ne s tepiha ispred njihovih nogu, ni s njegovim nogama više nije bilo problema. Čudesno ozdravljenje!

Velika je snaga čudesnih ozdravljenja! Samo jedna, kratka čudotvorna riječ i ni do Lourdesa nisu trebali ići.






Post je objavljen 05.10.2008. u 20:45 sati.