Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sillmarilla

Marketing

Kako? Gdje?

Fino je napustiti mamu i tatu i otići u ljubavno gnijezdo. Osjećaj je predobar, srce mi raste, koji mir, koja sloboda!
Ali s druge strane, ako sama ne skuham, ostat ću gladna, ako sama ne operem robu, neću imati što obući, ako sama ne očistim prozor, neću moći gledat kroz njega. A kad se navikneš da to sve radi mama umjesto tebe, uhvati te šok kad vidiš koliko je sitnica koje svakodnevno treba raditi, a nemaš vremena, ili, još gore - ne znaš!

Kako raspodijeliti plaću na trideset dana, poplaćati sve troškove i kupiti hranu, a da ti ne ostane šipak na kraju mjeseca? Kada upaliti mašinu, kada peglu, treba li se bojler gasiti, kada se otapa frižider, što se kuha toliko i toliko, kako se uopće sprema neko jelo??? Osim onih najjednostavnijih koje znam iz doma, a ne možemo svaki dan jesti jaja na oko i pomfrit. Sa svim ovim nabrojenim se susrećem već par dana otkad sam se preselila. "Sve to ima svoje čari", tješi me neki dan kolegica s posla kojoj sam se požalila da mi cijeli dan ruke smrde po luku, da mi nijedan sapun ni trackanje mirisnom kremicom nije pomoglo. "Hihi, to ti je samački život", nasmijala se druga. To sam htjela, to sam dobila. Predivno mi je, nije da se žalim, ali još sam zamantrana. Dođem u Konzum neki dan, ne znam što bih kupila. Pa gledam u košarice drugih ljudi koje namirnice najviše uzimaju. Pa kontam - aha, treba mi pasirana rajčica. I da, pasta. I mlijeko. A što ćemo nabrzinu pojest kad nemamo vremena? Narežite mi sira, molim vas. I pureće salame. A jede mi se i nešto slatko. Uh! Račun tristo kuna. A sve namirnice se potroše u roku od nekoliko dana. I onda opet ispočetka...sračunala sam da mi otprilike treba oko 2 tisuće kn mjesečno na hranu. Kad sam zbrojila sve naše troškove, vidjela sam da zapravo to možemo podnijeti. Sva sreća, dobre su nam plaće. Ostat će nešto i za one predivne čizmice u Xnationa cerek

Dok ovo piskaram, kuha se grah. Kuham ga prvi put u životu. Hoće li biti jestivo, vidjet ćemo. Roba se suši, suđe je oprano, wc čist, soba manje više, a ja imam sekundu za sebe. Divno cerek Ipak se sve stigne.

Post je objavljen 05.10.2008. u 16:40 sati.