Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/epetium

Marketing

3. liga-jug, 6.kolo: Brda Split - Epetium Stobreč 3 - 3

Pozitivan rezultat nakon velike borbe! To je u najkraćim crtama ono što se može zaključiti od jučerašnjeg meča u predzadnjem kolu ovogodišnje treće lige-jug.
Otišli smo u Split s namjerom da postignemo dobar rezultat, ako je moguće i da pobjedimo prvoplasiranu momčad na tablici. Hendikep nam je bio neigranje prve ploče, Bože Jokića, ali kad se mora, onda se može, što je pokazao i jučerašnji rezultat. Možda se moglo i nešto više učiniti, ali ovaj rezultat vjerojatno odražava realno stanje snaga.

Na prvoj je ploči Marijan Bajkuša preuzeo nezahvalnu ulogu crnoga u borbi protiv odličnog MK Ivana Krnića, te se solidno držao sve do odlučujuće greške, možda i zamke koju mu je Krnić postavio, gdje crni gubi damu, koja nema polja za uzmak na sredini ploče! Elvis Dropulić je na drugoj ploči brilijantno strateški nadigrao jakog MK Krunoslava Kalinskog, u stilu njemu omiljenog Tigrana Petrosjana. Jure Radomilja crnima je na trećoj ploči tukao Davora Saratliju u borbi teških figura, dok je Knezović imao stalnu prednost protiv Zvonimira Vukušića. Mi smo posljednji ostali igrati pri rezultatu 2,5-2,5 međutim moram priznati da sam u stisci s vremenom vjerojatno propustio precizniji nastavak kojim se moglo postići i minimalnu pobjedu u meču. Na petoj ploči je naš Neno Simunić propustio osjetno bolju topovsku završnicu u remi, dok je u osjetno boljoj poziciji naš Ante Žaja grubo taktički pogrešio, te je izgubio lovca za premalu materijalnu kompenzaciju.

Obzirom na tijek ostalih rezultata, osobito poraz Skradina od 2,5-3,5 protiv NOŠK-a, ukoliko u zadnjem kolu pobijedimo kod kuće Skradin sa 4,5-1,5 ili većim rezultatom, Š. K. Epetium Stobreč će se plasirati u 2. hrvatsku šahovsku ligu-jug.

Rezultati po pločama:
Krnić - Bajkuša 1-0
Dropulić - Kalinski 1-0
Saratlija - Radomilja 0-1
Knezović - Vukušić remi
Tomić-Potrebuješ - Simunić remi
Žaja - Lovrić 0-1

Ivo

Post je objavljen 05.10.2008. u 09:52 sati.