Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fruity

Marketing

Hello. Say hello!

Bok, evo mene opet!
Htjela sam pisati o našoj sljedećoj lektiri, a to je "Koko u Parizu" Ivana Kušana. Knjiga je zakooon!.. Morate je pročitati!
Radnja se zbiva u Parizu. Zlatko je pozvao svog najboljeg prijatelja Koka (Ratka Milića) u Pariz za ljetne praznike kod njegova ujaka. Koko je malo nervozan, jer Zlatko cijelo vrijeme priča o strašnim stvarima koje se događaju i noću i danju u tom velikom francuskom glavnom gradu.
Kada Koko stigne u Pariz sa svojim prijateljem u maleni stančić njegova ujaka, malko šinutog slikara, već tada počinje nevjerojatni slijed događaja od kojih se čitateljima može zavrtjeti u glavi. Od čarobne i basnoslovno vrijedne "Mona Lize", djela vrhunskog talijanskog slikara Leonarda Da Vincija, pa do bogalja s lažnom drvenom nogom i povezom na oku, sumnjivog crvenog automobila, brijača koji ne znaju brijati (čitaj: blesavi mafijaši) i brodovlasnika, Grka Somaisa, koji luduje za slikarskim djelima. Ovaj dječji roman bogat je avanturama, kao uostalom i svaki nastavak o čupavom dječaku Koku pisca Kušana.
Najzanimljivije u ovom književnom djelu jest to što su svi likovi međusobno povezani, neki manje a neki više, a svi oni se vrte oko jedne stvari - snimanja filma o krađi "Mona Lize" još davno, prije mnogo godina. Iz romana ćete saznati i zašto su svi toliko zainteresirani za sliku od milijun dolara.

Post je objavljen 03.10.2008. u 17:32 sati.