Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ucionicazamagicnastvorenja

Marketing

Drugo predavanje za prvu i drugu godinu!

Evo več je stiglo i drugo predavanje, no prije njega imamo neke novosti:
1.Više mi domaću zadaću nećete slati u komentarima, več na moj e-mail:profesoricalordsdale@net.hr jer tako su se profesori dogovorili da netko ne bi slučajno prepisivao domaći.
2.11.10. - sigurno vam je poznat ovaj datum jer tada idete sa mnom na izlet u Zabranjenu šumu, imati ćemo po jednu lekciju za svaku godinu.Nadam se da će vam biti zanimljivo!
3.Samo je jedan od nekoliko upisanih iz druge godine napisao test, za ove ostale ne znam...
Ali Jale je dobio 6!Čestitam!
4.Ovo predavanje bilo je namijenjeno kao obično za petak, a ja se stvarno ispričavam što ga nisam mogla napravitit tada.
Sada ćemo napokon početi sa lekcijom!

1.Godina-druga lekcija-Kako biti siguran da si vidjeo/la vilenjaka?
Danas ćemo učiti o izgledu vilenjaka.Kako biti sigurni da ste vidjeli vilenjaka?E pa to ćete saznati za nekoliko minuta...
Kako vidjeti vilenjaka?
Čini se da se vilenjaci skrivaju iza čarobnog vela kojim se pokrivaju. Legenda kaže da postoje samo dva načina na koji se može raspršiti tu čaroliju.
Ovako vam izgleda jedan vilenjak/inja:
Image and video hosting by TinyPic
1.Kažu da svi vilenjaci imaju anđeosko lice
2.šiljate uši
3.Neki vilenjaci nose ovratnike načinjene od latica cvijeća.
4.Krila- ona su osjetljiva i slična krilima leptira
5.Vile nose lepršave haljinice, a vilenjaci tuniku.
6.Neki vilenjaci hodaju bosonogi, a neki vole obuću napravljenu od latica i lišća.

Eto, to je to za danas, nemate ništa za domaći, samo javite da ste došli, jer prvi koji se javi dobiva deset bodova za svoj dom!

2.Godina-Prirodni razvoj zmajeva- rast, kosti, mišići...
Zmajevi su većinom reptili pa posjeduju mnogo osobina te životinjske vrste, kao što je polaganje jaja, iako zmajevi brinu za svoje mladunce. Zmajevi su također neobični jer su, osim ljudi, jedina stvorenja koja mogu smisleno govoriti. Međutim, to ne uspijeva svim zmajevima, a čini se da su tu vještinu razvili samo stariji, iskusniji zmajevi.
KRILA
Po prirodnim zakonima letenja zmajevi, kao ni pčele, ne bi trebali moći letjeti, dok u stvarnosti ipak lete. Njihovoj vještini letenja pomaže i sposobnost svijanja krila te brzog rotiranja krila u zglavcima. Uz to, zmajske su kosti lagane i šuplje poput ptičjih.
VID
Zmajevi imaju najbolji vid od svih životinja, tako da su ih ponekad ubijali kako bi njihove oči upotrijebili za teleskopske leće. Moguće je da je Galileo za svoj prvi teleskop upotrijebio zmajske leće, prije nego je shvatio da se brušenjem stakla također mogu dobiti prilično dobre.
Zmajsko oko ima šest optičkih živaca pomoću kojih vidi svjetlo u različitim dijelovima spektra.
Zmajska vatra može postići temperaturu od 1000 stupnjeva!

LJUSKE
Čvrste zmajske ljuske mogu odoljeti većini projektila, a pomoću čeličnih veriga moguće je od njih napraviti oklop otporan na metke.
KANDŽE
Budući da su im kandže, poput naše kose i noktiju, od keratina, zmajevi moraju paziti da ih ne oprže kad rigaju vatru jer bi inače strašno smrdjele.
PREHRANA I PROBAVA
Probava je u zmajeva prilično jednostavna. Općenito, kad god je to moguće, zmaj će svoj plijen proždrijeti u cijelosti. Ako to nije moguće, raskomadat će ga na ukusne komade koji su dovoljno mali da ih može pojesti. Zmaj se hrani jednom u nekoliko tjedana. Ponekad, kada zmaj pojede neku tvrđu životinju ili nešto zaštićeno sa oklopom, povratiti će svoj plijen kako bi ga razbio i ispržio te uživao u sočnijem i mekšem obroku.
Domaći rad:Kakva su zmajeva krila?Što se može dogoditi ako zmaj sprži ljuske?Hoće li zmaj:
a) pojesti tvrđu životinju odmah
b)razbiti i ispržiti ju pa je pojesti
c)pojesti, povratiti,razbiti,spržiti pa je onda pojesti?
Odgovore šaljite na moj e- mail koji sam napisala gore!



Post je objavljen 03.10.2008. u 14:58 sati.