Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 206.

I dalje smo u seriji jednostavnijih go-problema, ali zato se na njima mogu naučiti neke jednostavne, ali važne kombinacije.
U današnjem primjeru crni igra prvi. Njegovi kamenčići se nalaze u okruženju bijelih, ali ipak imaju nešto manevarskog prostora. Zamki ima raznih i nije dobro ishitreno grabiti kut, jer se može desiti, da mu protivnik zarobi kamenčiće.
Pokušajte. Ako nemate go-garniture, možete crtajući na papiru crne i bijele kružiće. Rješenje će biti na blogu u ponedjeljak.
A sada obavijesti.
* Sutra u subotu 04. listopada je u Zagrebu na Starčevićevom trgu 6, u knjižnici za mlade 2. Zagrebački otvoreni vukend-go-turnir. Počinjemo u 10 sati, a završiti će se do 14 sati. Planira se 5 kola po švicarskom sistemu, a partije su handicap .2. Vrijeme za razmišljanje je 30 minuta po igraču uz byoyomi od 15 sekundi.
Svi ste pozvani.
* U nedjelju 05. listopada je u Velikoj Gorici 339. Velikogorički otvoreni vukend-go-turnir. Igrra se u Centru za odgoj u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Sistem igranja je isti kao i u zagrebačkom turniru. I ovdje ste svi pozvani.
* Otvoreno prvenstvo Beograda se ove godine održava 25. i 26. 10. Planiramo odlazak.
Zasada toliko.
bl. Muradenu


Post je objavljen 03.10.2008. u 14:19 sati.