Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/babboo

Marketing

queer zg

prenosim s http://www.queerzagreb.org...


O Lungo Drom, Urge, Fijis
Jean Abreu
Velika Britanija/brazil

četvrtak, 2. 10. 2008. u 21:00 sat
Histrionski dom, Ilica 90

Jean Abreu, porijeklom iz Brazila, jedan je od najistaknutijih mladih koreografa i plesača u Velikoj Britaniji, čiji je plesni jezik mješavina južnoameričkog nasljeđa, suvremenog plesa s kojim je došao u doticaj u Britaniji te energije kakva postoji u borilačkim vještinama. Plesač izuzetne preciznosti, posvećen ritmu i izražajnosti svakog pokreta, i koreograf zavidne kreativnosti i instinktivnosti.
Na Queer Zagrebu predstavlja se programom od tri plesne produkcije «Urge», «Fijis» i «O Lungo Drom». Prva je koreografija za tri plesača koja svoju publiku vodi do zamišljenog mjesta inspirirane jedinstvenim kulturama i ritualima Polinezije. Fluidnom i snažnom koreografijom autor odražava kontradiktorna iskustva senzualnosti, nasilja i prirodne napetosti stvorene interakcijom izvođača, prizivajući kolektivno nesvjesno i dovodeći u pitanje zapadnjački moral i kulturološke pretpostavke. «Urge» je duet koji ispituje prirodu želje, i kako nas ona definira, suprotstavljena racionalnom umu. Treća produkcija, solo «O Lungo Drom», odražava pitanja identiteta i migracije, polazeći od osnovne premise globalizacijskih procesa i suvremenog života – bivanja svugdje i nigdje. Koreografija romskog naslova sa značenjem “Dugačak put” vodi nas u potragu za identitetom u svijetu koji je stalno u pokretu i koji se stalno mijenja.

ne mogu nepristrano komentirati nastup plesača koji je porijeklom iz brazila, a radi u londonu.... jer me to jako podsjeća na mog dečka... :)

ma brazilac je prekrasan.... iako do izražaja najbolje dođe kada pleše sam... znojaf i hm.... uf.....

www.jeanabreu.com

Post je objavljen 02.10.2008. u 23:49 sati.