Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sastanak povjerenstva NATO-Gruzija 10. listopada

Povjerenstvo NATO-Gruzija, osnovano nakon rusko-gruzijskog sukoba, okupiti će se na ministarskoj razini u Budimpešti 10. listopada, na datum predviđen za povlačenje ruskih snaga iz područja oko Južne Osetije i Abhazije, objavio je NATO u srijedu.

To zasijedanje, drugo nakon sastanka na razini veleposlanika 15. rujna u Tbilisiju, odvijati će se drugog dana neformalnog sastanka ministara obrane Saveza u Budimpešti, precizirao je glasnogovornik NATO-a James Appathurai.

U Budimpešti će se ministri 26 država članica NATO-a sastati s svojim kolegama iz Hrvatske i Albanije, kao i onima zemalja koje sudjeluju u Međunarodnim sigurnosnim snagama u Afganistanu (ISAF).

Glasnogovornik NATO-a nije precizirao dnevni red tih sastanaka.

Rusija se protivi ulasku Gruzije i Ukrajine u NATO jer drži da je proširenje Sjevernoatlantskog Saveza na istok "strateška pogreška".

NATO je nekoliko puta uvjeravao Tbilisi da su mu njegova vrata širom otvorena, ali Gruzija do sada nije donijela službenu odluku o ubrzanju procesa pristupa, kojeg priželjkuje predsjednik Mihail Saakašvili.

Post je objavljen 02.10.2008. u 14:34 sati.