Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

Ivo Ivić postao udovica

Ovo nije Ivo Ivić koji zaista postoji, postoje čak dva koje ja poznajem, otac i sin, a ima ih sigurno cila četa po Hrvatskoj.
Ovaj moj je nešto ka John Smith u Engleskoj.

Da vam predstavim mog poznanika Ivu Ivića. On je čovjek u stanovitim godinama, rođen 1942. (treće, četvrte) godine u nekom mjestu u Republici Hrvatskoj, državljanin RH, direktor jedne firme, visoke stručne spreme, oženjen, brak stabilan, dugogodišnji, dvije odrasle kćeri, visokoobrazovane i zaposlene, udane, djed četvoro unučadi. Imovinsko stanje dobro. Nekažnjavan.

To bi bio njegov profil izražen rječnikom i jezikom pravničkih spisa.

Dospio Ivo Ivić na Sud, tužen po "zapovjednoj odgovornosti", kao odgovorna osoba. Optuženi i on i firma od strane Državnog Inspektorata, a po prijavi stranke, da su povrijedili prava potrošača prema Zakonu o zaštiti potrošača, jer nisu imali istaknut cjenik, tj. cjenik nije bio dovoljno jasan i čitljiv i bio je na krivom mjestu. Ne znam točno, tako nešto.

Održano nekoliko ročišta.
Inspektor koji je zastupao Inspektorat u međuvremenu dospio na sud optužen za kazneno djelo primanja mita. Svejedno je bio vjerodostojan svjedok u slučaju Ivo Ivić & co.

Dobro. Sve to nije bitno.
Svi znamo kako nam sudovi rade.
Kažu neki da su nam političari i suci sramotno potplaćeni, pa nije ni čudo.

E, sudac je u ovom slučaju presudio relativno brzo. U korist tužitelja. Dao službenicima da napišu rješenje.
Zaglavlje, pečat, sve po protokolu. Autoritet i težina Republike Hrvatske. Ima da se slediš čim ti dođe u ruke tako važan komad papira.

Pliva patka preko Save, nosi pismo navrh glave,
u tom pismu piše:

IVO IVIĆ, rođ. 15. travnja 1963. godine u Zagrebu, s prebivalištem u Zadru, adresa, HRVATICA, državljanka RH, SSS, zaposlena, vl. obrta, udovica, majka troje djece, lošeg imovnog stanja, nekažnjavana.

Sud je rješio da je Ivo Ivić KRIVA.
Slijedi obrazloženje na četiri gusto isprintane stranice.

Eto ti čemu služi copy-paste.
Službenica Mara nije dobro savladala rad na računalu.

Kako da sad utvrdimo identitet Ive Ivića? Treba li ga poslati na liječnički pregled da liječnik ustanovi spol dotičnog okrivljenika? Treba li dovesti svjedoke pred suca?
Treba li, na kraju krajeva, okrivljenik platiti propisanu novčanu kaznu?

Ivu Ivića naročito je pogodila činjenica da je udovica lošeg imovnog stanja. Kad je već muž morao otići u vječna lovišta, mogao ga je bolje materjalno osigurati, njega i dječicu.
Da može Republici Hrvatskoj platiti kaznu i podmiriti sudske troškove.


Post je objavljen 02.10.2008. u 13:30 sati.