Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/broduboci

Marketing

Život kao reklama

Sakupljajući krhotine razbijenog pjata koji se bezobraznik jedan da bi li bezobraznik, spektakularnom piruetom suicidalno otkliznuo iz posebno dizajniranog stalka za oprano suđe u svega par centimetara tanki procijep između sudopera i radnog stola, nakon početne frapiranosti, biranim sam riječima nadasve, ispratio nesretnika u kantu za smeće...

Jedan manje...
No dobro, iako se u takvim trenucima obično obrušim sam na sebe, zamjeravajući svojoj malenkosti kako bi stvaaaarno i konačno trebalo sredit kompletnu kužinu da to na nekog pristojnog vraga sliči. Ovako, kad dolazi ekipa na moje specijalitete (nakon toplih sendviča od tune i šurlica u toču od već spomenute ribetine, sad su mi glavne atrakcije na meniju pileći ražnjići omotani pancetom po „vrlo mome“ načinu spremanja, ha!), kužina mi izgleda ko Amy Winehouse!
Oliti Ajme Vinska kuća...

Eto tako, dok neuspješno pokušavam posložiti sve strane života mi moga, pravilno i uredno kao Rubikovu kocku, vrlo brzo dođem do zaključka kako većina stvari u životu nema tako jednostavne oblike, nego više izgledaju onako kao morska spužva ili recimo neki veliki mega njok!
Kako mega njok složiti po bojama?
Nikako!

Iz takvih veleumnih kontemplacija iznenada me trgnu reklame na TV-u i kad god ih čujem, automatski mjenjam program, ali sad su mi za nevolju ruke pune sapunice!
Kvragu!
Za sve su krive reklame!

Da, da, upravo reklame!
Reklame su glavni generator i akcelerator ovog ludila oko nas, jer smo htijući ili ne, svakodnevno izloženi pravim bombardiranjem da prostite – promidžbenih poruka svake vrste u kojima nas izvjesni likovi s ekrana naprosto zaslijepljuju bljeskanjem iskrivljenih ogledala nudeći nam lažni sjaj nekakvih deterdženata, piva, bankovnih „paketa“, mobitela za jednu, a s cijenom poziva za nula kuna...
Bombastično, eksplozivno!
Sve sabijeno u petnaest, osamnaest ili dvadeset sekundi.
Bum, bum, bum, agresivna poruka koja u moru sličnih mora biti upečatljiva koliko god je to moguće...

U tih nekoliko sekundi vješti marketinški stručnjaci izvrše pravi blitz-krieg na razum i osjećaje, pa prividom nekog boljeg života udaraju kao bejzbol palicom na prosječnog konzumenta koji uopće nije ni svjestan što mu sve to u životu treba.
Ah, kakva je to svijest s erektilnom disfunkcijom...



Tako se vremenom atmosfera s reklama prenosi u stvarni život pa gotovo sve nastojimo riješiti brzo, po mogućnosti u dvadesetak sekundi, a o površnosti...ma tko to više brine o površnosti. Važan je opći dojam, image, poza, stav... Sve je puno velikih riječi, sve je nešto famozno i glamurozno, izvanka gladac unutra jadac...



Virus velikih i bombastičnih izjava širi se i na ostale klaunove i artiste u tom televizijskom cirkusu. Poslušajte samo sportske komentatore dok prenose utakmice!
Nisam ni svjestan kakvom spektakularnom događaju svjedočim sve dok mi oni ne otvore oči.

Fantastično dodavanje Nike Kovača prema Petriću!
Fenomenalan bijeg Olića po lijevoj strani!
Srna je maestralno izveo korner...
Mudra odluka izbornika Bilića...

Nije samo tako u sportskom žargonu.
Eto, ovih smo dana imali prilike uživati u spektakularnom padu Dow Jonesa...
Wow Dow!
Čisto požalim što se ne bavim tako nekom glamugroznom djelatnošću....



O čemu ja ono danas pričam!?
Ah da, o reklamama, bombastičnosti i površnosti!
Svaka prava reklama mora obavezno imati seksi aluzije jer je općepoznato kako seks prodaje sve. Bum tras, dok se ne snađeš, već te strefi seks na eks!
Mislim, nemam ja ništa protv seksa, yes little duck, ali...

Pitam se pitam...a gdje je nestala ljubav!?
Dobra stara ljubav...
Tko više spominje ljubav, pa nije valjda da je ljubav postala demode!?
Samo seks, seks, seks!
A šta je seks bez ljubavi?

Ljubav je kao torta - slojevita, slatka, ukusna i kalorična nadasve, a seks onda logično dođe kao krema, kao čokoladna glazura s ukrasima od šlaga...
E sad, nije da se šlag i čokolada ne mogu probati...je li...kako da kažem...i sami, e!
Ali, jedno bez drugog...nekako ne ide...





Oooo Blože zar se i to može...kako u jednom postu od razbijenog pjata preko reklama doći
do torte i seksa!?
Ma baš me briga...
Idemo dalje!



Post je objavljen 01.10.2008. u 18:27 sati.