Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aikido-diary

Marketing

Tajming je sve...

Kako volim vući paralele između svih stvari u životu gdje god je to moguće, osvrnut ću se i na prvi pokazni trening na kojem mi je u uhu zapela jedna riječ: tajming.

Prilikom pokazivanja jedne tehnike, naglašeno je kako pravi tajming izvođenja upravo omogućava rješavanje konflikta u vlastitu korist bez puno muke.
Krene li čovjek prerano, sudara se sa silovitom namjerom u njenoj punoj žestini i tada se mora jako pomučiti ako želi stvar dovesti u svoju korist.
To narod lijepo naziva “trčanjem pred rudo”. mouthwash

Osobno patim od karakterne bolesti srljanja. I upravo zbog tog srljanja, jer vrlo često molim Boga da mi da strpljenja - ali odmah zubo , budem prisiljena gubiti dragocjenu energiju da bih u red dovela sve ono što moji rogovi uspiju razbiti kada se zalete u zid.
A da ne pričam o tome koliko glava boliiiii.. headbang

Naravno, postoji i ono drugo, a to je kašnjenje.
Zakasnimo li u reakciji, situacija nas ponese tako da se na kraju izgubimo i više ne znamo što smo ono htjeli, a ispravljati nešto naknadno kad te već konjica pregazi jer se nisi uspio maknuti i odreagirati na vrijeme, gotovo je pa nemoguće.
Kaže narod: „ne treba plakati nad prolivenim mlijekom“. yes

Osjetiti namjeru i zatim pravovremeno odreagirati te preusmjeriti energiju situacije u svoju korist, dvije su ključne stvari u postizanju harmonije – kako u aikidu, tako i u životu.

Tajming je uistinu sve…party


Post je objavljen 01.10.2008. u 15:40 sati.