Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Vangelia Gušterova (Baba Vanga)

Slavna bugarska vidovnjakinja Vangelia Gušterova, poznatija kao Baba Vanga, pretkazala je da će treći svjetski rat početi 2010. godine.

To bi se trebalo dogoditi nakon pokušaja atentata na četiri državnika i nakon sukoba u Hindustanu.

Ovo pretkazanje vjerojatno bi prošlo nezapaženo da svjedoci i zapisi ne govore kako je Baba Vanga prije toga točno najavila neke druge značajnije katastrofe poput Drugog svjetskog rata ili rušenja WTC-a.

Iako je umrla još 11. kolovoza 1996., što je navodno također pretkazala, najavila je da će 'američki blizanci pasti pod naletom čelične ptice'. U njezina poznatija predviđanja ubrajaju se i početak perestrojke u SSSR-u, smrt princeze Diane, havarija podmornice Kursk i nedavni sukobi u Južnoj Osetiji. Kad je 1980. rekla da će "krajem stoljeća u kolovozu 1999. ili 2000. Kursk prekriti voda i cijeli svijet plakati nad tim“, njeno su proročanstvo smatrali ludošću, jer su mislili da se odnosi na grad. Međutim, kad je u kolovozu 2000., potonula podmornica Kursk njezina je slava porasla. Najavila je također da će ljudi kroz 200 godina uspostaviti vezu s izvanzemaljcima.

Vanga je rođena u Strumici 1911. godine, a od 1942. je živjela u Petrichu u Bugarskoj. U 12. godini u zrak ju je digla pijavica. Pronašli su je nakon dugotrajne potrage daleko od kuće. Oči su joj bile pune pijeska, te je nedugo nakon toga izgubila vid.

Zbog problema s vidom 1925. je bila hospitalizirana u Zemunu. Proricati je počela sa 16 godina, a u punu formu došla je sa 30. Tvrdila je da komunicira s nevidljivim bićima koja joj šalju informacije o prostoru i vremenu. Bila je nepismena, a njezina proročanstva zapisivali su suradnici.

Savjete Babe Vange tražili su i mnogi državnici među kojima navodno i Hitler. Priča se da je nakon posjeta njezinoj kući njemački vođa, koji je vjerovao u astrologiju i vidovnjaštvo, otišao vidno uzrujan zbog crnih predviđanja o kraju Trećeg Reicha.

jutarnji.hr


Evo, još jedno u nizu...


Post je objavljen 30.09.2008. u 14:38 sati.