Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blackpearl55

Marketing

Rat s vagom

..........razlog zbog kojeg sam počela pisati blog je..... blog lady770. Čitajući njezin blog shvatila sam da nisam sama , da postoje ljudi koji imaju problem kao i ja.

Njezin blog mi je velika podrška.

I ja, hvala Bogu, imam mamu koja me podržava i koja mi govori da sam lijepa. Što se tiče mišljenja okoline....ne dira me. Ali problem sam ja sama sebi....

Ima dana kad sam sama sebi savršena sa svojih 170cm i 85 kg, a ima dana kad se gadim sama sebi. Kad vidim sav onaj celulit na svojim nogama i jako puno strija na svojoj stražnjici.

U osnovnoj školi imala sam jako lijepu figuru - tako sto sam vježbala svaku večer i nisam ništa jela nakaon 18h.

U srednjoj školi sve je počelo kretati nizbrdo....kako mi je škola bila u drugom gradu....od 14.godine živim kako podstanar (s cimericama i daleko od mame) što je uvelike utjecalo na moj način života do tad. Počela sam se nezdravo hraniti, izgubila sam volju za vježbanjem i kilogrami su došli sami od sebe.
Onda bi me jedno vrijeme uhvatila želja da se vratim na staro i onda sam počela koristiti razne tablete za mršavljenje, ponovno počela vježbati po 45min svaku večer, jesti puno voća i povrća...itd.
Kad bih skinula koji kg i kad bi to postalo vidljivo u ogledalu --- u sebi sam čula glas --- ma, neće ti biti ništa ako se samo večeras počastiš za večeru sa pizzom ili toplim sendvičem ili jednom čokoladom....itd.
Onda bi se i sutradan to dogodilo.....pa, šta ako još večeras pojedem nešto malo više kalorično....neće mi biti ništa. I tako večer za večer .....i evo mene opet na staro.

I svaki put JO-JO efekt.

Čak sam jedno vrijeme pila laksative. I kad bi se ispraznila ....savijest bi mi bila mirnija a svaki put bi si rekla od sad počinjem s djetom.

Jedno vrijeme sam se izgladnjivala. Pila bih po 5 l vode dnevno ..... i kad bi smršavila.....ponovno - ogledalo - glas koji mi kaže - ma neće ti biti ništa ako samo .....

To- "ako samo" me uništava. I što je najtragičnije postala sam svijesna i toga ali jako se teško boriti s tim.

Od danas sam ponovno na dijeti i vidjet ću koliko ću izdržati.


Post je objavljen 30.09.2008. u 14:35 sati.