Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

degustacija krimskih vina ...



Ljubazni su nas domaćini poveli na degustaciju krimskih vina.
Krimska su vina blagog i bogatog okusa, lijepe boje u kojoj kao da iskri toplo krimsko sunce. Proizvode se po staroj tehnologiji, a pojedine vrste provedu u bačvama na otvorenom više godina da bi sazrela na krimskom suncu.

Degustirali smo 10 vrsta vina, bijelih i tamnih, suhih i desertnih, uključujući porto i čuvenu krimsku maderu. Degustaciju je vodila žena enolog koja je pripremila redoslijed degustiranja te sa istinskim žarom i zanosom govorila o svakoj vrsti, objašnjavala karakteristike okusa, demonstrirala način kako držati čašu, kako 'zavrtjeti' vino u čaši da bi se uživalo u boji, kako prvim gutljajem 'oplaknuti' okusne pupoljke jezika, koja vina piti uz koja jela ...
Bilo je zanimljivo gledati sudionike grupe kako postaju sve rumeniji i glasniji kako degustacija odmiče.

Na kraju smo svi posjetili i prodavaonicu. Sudionici konferencije iz okolnih zemalja koji će se kući vraćati vlakom ili osobnim automobilima kupili su i više boca vina, a oni koji će se vraćati kući avionom, kupovali su manje zbog zabrane unošenja boca u osobnom prtljagu.

Ja sam umjesto vina kupila bocu konjaka starog 15 godina, nadajući se da će ostati čitava nakon 'nježnog' rukovanja koferima na semferopoljskom i kijevskom aerodromu. Stigavši kući, ustanovila sam da je sloj ručnika, kojim sam bocu omotala, uspio ublažiti udarce.
Znam tko će se daru razveseliti.


Ukranian Folk Song




Post je objavljen 01.10.2008. u 00:01 sati.