Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sagittariusclassic

Marketing

...jaja na oko, paradajz i kava s dušom...

...te tri stvari su sasvim dovoljne pažljivijem promatraču da ustanovi u kojoj je fazi neka veza i tko je u toj vezi malo više "zagrijan". Kad neka veza počinje, bez obzira tko ih pripremao, jaja na oko su savršena, žutanjci se ne dodiruju, simetrično su raspoređeni na tavi, bjelanjak je gotovo snježno bijeli, obrubljen smeđim, nezagorenim, hrskavim simetričnim vjenčićem koji izbliza nalikuje na čipku. Transfer čitavog kulinarsko-optičkog savršenstva na tanjur odvija se besprijekorno. Pazi se da ni kap ulja ne završi u tanjuru koji biva savršeno simetrično ispunjen obrokom, a ako bjelanjak kod delikatne operacije prebacivanja na tanjur slučajno napukne, diskretno se prže nova jaja...

...prilog, paradajz, isjeckan je na savršeno jednake kriške, niti predebele a nikako pretanke, da ih se lakoćom može napiknuti vilicom. Na tanjuriću dolazi serviran ili kružno ili "u liniji", ali u svakom slučaju složen pravilno i simetrično. Posoljen je, naravno, savršeno. Gotovo da je kreatorica ili kreator, stavljala ili stavljao, zrno po zrno soli na svaku krišku, pažljivo ga prekrivajući...

...Jaja na oko i paradajz, je uglavnom tipičan jutarnji obrok novog para koji je prvi puta negdje zajedno. To možemo smatrat "unisex obrokom". Svaki normalan muškarac i svaka žena to znaju pripremiti, osim ako on nije strelac-jedinac kome u sazvježđu piše da će uvijek postojati netko tko će mu kuhati pa se ne mora tom vještinom zamarati u životu.
Bilo kako bilo, tako izgledaju servirana jaja sa paradajzom po prvi put, savršena, raj za oko i za nepce, bez obzira tko ih je pripremao...

...Kako veza odmiče, normalno je da jedinke koje čine par, bivaju različito "zagrijane". Jaja na oko su nepogrešiv pokazatelj pravog stanja. Prvo dolaze sa rubom koji je mjestimično zagorio, na tanjuru nisu "u komadu" nego bjelanjak biva ispucan, a žutanjci sljepljeni. Paradajz sa druge strane, biva izrezan na sve krupnije i krupnije kriške, pojedine nesoljene a druge logično, presoljene. Ako jedinke u paru naizmjenično pripremaju taj, uobičajno jednostavni jutarnji obrok, vizualna razlika nepogrešivo otkriva stanje veze, a u svakoj vezi, jedno ipak voli više...

... Onog dana, kad na tanjuru nenadano i nenajavljeno, dobijete kajganu, paradajz narezan na četri dijela i sol sa strane, u "oriđiđi" dućanskom pakiranju, vrijeme je da odete - tu nema greške ni diskusije!


...Kava "s dušom", je pak sasvim druga kategorja. To čovjek, ili ima, ili nema u sebi. Pripremanje kave "s dušom" specijalnost je istinskih šmekera, uglavnom muškaraca, koji znalački cijene detalje u životu. Recept za pripremanje takvog mitskog napitka je nemoguće napisati a vještina njezinog pripremanja se ne može naučiti. Savršen tajming skidanja đezvice sa tek uzavrelom vodom, vještina sipanja i miješanja kave da bi se na vrhu dobio bogati, nijansirani smeđi šlag, specifičan miris, urođena je suptilna vještina, uglavnom u muškaraca. To se naziva "kava s dušom" koju je nemoguće replicirati. Kao što rekoh, to uglavnom mogu samo muškarci a ženski nivo je " tri u jedan" vrećica, šalica s vodom i mikrovalna pećnica, te razne varijante na temu nesica i slične produkte bolesnog zapadnokapitalističkug mozga. Navodno neškodljivo, koja demagogija, bljak...
Za uživanje u kavi "s dušom" i nije nužno potrebno društvo. Inzistiranje stvoritelja da taj ritual s nekim podijeli je vrlo indikativno, ali isto tako i postepeni prelazak na čisto individualno uživanje u tom istinski emocionalno pripravljenom napitku...

I tak, sve se može vidjeti, samo treba znati gledati...:))))))


Post je objavljen 29.09.2008. u 22:55 sati.