Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svashtainishta

Marketing

Zašto bi Milošević išta dogovarao s Tuđmanom?

Primjetio sam da postoje neki koji taj izmišljeni dogovor Tuđman - Milošević uzimaju kao činjenicu. Ta izmišljotina na različite načine služi različitim skupinama i narodima. Srbi se pozivaju na taj dogovor ,jer ,jeli ,nisu oni agresori ,nego nas pokvarenjaci zavadili. Bošnjacima taj dogovor i priče oko podjele BiH trebaju radi homogenizacije i postizanja određene ekvidistance. Jugoslaveni se na taj dogovor pozivaju ,jer sve što oni žele reći je da su zli nacionalisti i zločinci srušili Jugoslaviju ,da nije bio problem u Jugoslaviji nego u kriminalcima sa svake strane. itd.

Prije svega ,taj navodni dogovor iz Karađorđeva i Tikveša u proljeće 1991.e se temelji jedino na bapskim "rekla - kazala" pričicama. Ne postoji ni jedan dokaz ili svjedok koji može potvrditi tako nešto. U samom sastanku nema problema. U to vrijeme takvi sastanci su bili poželjni ,pa i potrebni. Tuđman je pod svaku cijenu želio izbjeći sukob. E ,nakon dogovora kreće agresija na Hrvatsku - Vukovar ,Vinkovci ,Osijek ,Sisak ,Dubrovnik ,Zadar... su žestoko napadnuti. Pitam se kako to sebi objašnjavaju pobornici teorije dogovora Tuđman Milošević. A nedugo nakon dogovora izveden je atentat na Franju Tuđmana u Banskim dvorima. Zašto bi Milošević ugrožavao i ubio svog partnera ,čovjek s kojim se razumije? Opet nelogičnost.


Sve to dovodi do pitanja ovog posta. Zašto bi Milošević išta dogovarao s Tuđmanom? Milošević je u to vrijeme kontrolirao JNA ,za razliku od Hrvata imao je gomilu naoružanja (tenkove ,avione... kakve u to vrijeme Hrvati nisu mogli ni zamisliti) imao je potporu MZ ,američki državni tajnik James Baker je negdje u to vrijeme došao u Beograd i rekao sve što je Milošević želio i trebao čuti ,to je bio povjesni trenutak da se ostvari sve ono što su Srbi u svojim memorandumima ,mitinzima ,knjigama... desetljećima ranije najavljivali. Zašto bi se onda dogovarao sa Tuđmanom koji nije imao niti vojske ,niti oružje ,niti potporu izvana...?

Post je objavljen 29.09.2008. u 13:39 sati.