Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Salon "Drina" i Skola "Daniele Sipione"

Image Hosted by ImageShack.us

Nedavno nas je, par dana nakon mog povratka iz Amazonije, posjetio veliki prijatelj i suradnik s. Lenke - g. Daniele Sipione, koji je u Italiji osnovao humanitarnu Udrugu "I nostri amici lebbrosi", s kojom vec skoro pola stoljeca cini velike i dobre stvari po citavom svijetu, puno pomazuci misijama i misionarima, kojima je to najpotrebnije i u cije projekte posebno vjeruje. Tako je puno pomogao i s. Lenki, jos prije 10-ak godina, pri osnivanju njenog reda Zajednice Krista Misionara Molitelja i pri pokretanju njene skole za siromasnu indijansku djecu, koja zato sluzbeno i nosi njegovo ime!

Image Hosted by ImageShack.us

Ja sam (za sad) preko svojih i p. Lukinih prijatelja Markica (i dr.) pomogla samo oko izgradnje nove velike dvorane za molitvene susrete, druzenja i feste, kojoj su sestre zato dale ime "Salon Drina"...

Image Hosted by ImageShack.us

No, mozda moje vrijeme tek dolazi, i nove akcije tek slijede...

Image Hosted by ImageShack.us

Pa i po zagovoru bl. Majke Tereze, koju je g. Sipione takodjer osobno poznavao, i puno pomagao, susrevsi se i sa njom preko 20 puta, medju svojim brojnim putovanjima po citavom svijetu, ukljucujuci i brojne susrete s Papom Ivanom Pavlom II (citava putovnica prepuna mu je zigova iz svih mogucih i nemogucih zemalja Afrike, Azije i svih kontinenata..., sto nam je ponosno pokazivao, zajedno s vlastorucno potpisanim dokumentom Majke Terezije, kako ga osobno poznaje, zahvaljuje, blagoslivlje i preporuca za suradnju...)

Image Hosted by ImageShack.us

G. Daniele Sipione

A g. Sipione me svojom starackom nemoci i vitalnosti u isto vrijeme, svojom blagoscu i snagom duha, podsjetio i na sv. Oca Ivana Pavla II, i na bl. Majku Terezu, ponovo dokazujuci kako Bog snazno, mocno i plodno moze djelovati i preko onih, samo naizgled starih i nemocnih! Ali Njemu potpuno predanih!

Post je objavljen 28.09.2008. u 20:38 sati.