Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Sto vam se cini?!

Uz danasnje, nedjeljno Evandjelje: Mt 21,28-32

Ili kako sam 2002. godine pobijedila na p. Lukinu natjecaju za komentar nedjeljnog Evandjelja:

Sto vam se cini?

"Pobunimo se, recimo "Neću!", bezobrazno i drsko! Svakom "autoritetu". Izborimo se za svoju slobodu, svoj put, samostalni i nezavisni. Učinimo ono što sami izaberemo, a ne ono što nam se naloži. Donosimo odluke! I mijenjajmo ih!

Razmišljajmo svojom glavom! Ne utapajmo se u masi! Dok nismo sigurni u svoje odluke, pružajmo otpor i "dobru" i "zlu". Sve što radimo, radimo doista iz vlastitog uvjerenja! I tek kad sami razmislimo, razlučimo, prepoznamo, izaberemo - primimo se posla! I vršimo očevu volju! "

i za nagradu dobila mogucnost odlaska na seminar v. Suca, na Jarunu 2002, sa jos nekolicinom SKAC-ovaca:

Poroci i proroci

"Tek nakon seminara velečasnog Suca i po uzoru na njega, shvatila sam da zapravo samo Isus zavređuje takve, baš takve i samo takve osjećaje s naše strane ... Barem toliko smo Mu dužni, za svu Njegovu Ljubav i patnju koju je podnio i podnosi radi nas...Samo Mu se moramo znati predati, prepustiti Mu se...I voljeti Ga. I to je zapravo prava molitva. Stalno čeznuti za Njim, tražiti Ga, osluškivati...

I on će tada sigurno progovoriti s nama, nama, za nas i preko nas. I moći ćemo biti zaneseni baš kao velečasni Sudac. Ludi za Kristom! I nas će boljeti Kristove rane. I svi naši grijesi - osobni i narodni..."

Post je objavljen 28.09.2008. u 19:42 sati.