Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stifmeister

Marketing

Otrov koji nas truje iznutra

Muškarac mora raditi na sebi da bi ostao konkurentan na ljubavnom ''tržištu''. Ok, možda u manjim gradovima i nije potreban toliki rad, no metropola je nemilosrdna: ili ćeš se truditi ili ništa od tebe. Konkurencija je silno jaka, a svaka privlačna cura ima more obožavatelja, koji su spremni napraviti sve da bi ju imali. Osvajanje djevojaka danas jako podsjeća na divlji kapitalizam: službena pravila ne postoje, a samo najspretniji dobivaju nagrade.

Odjednom je sve postalo važno: izgled, osobnost i zavodnička tehnika. Ako nisi u stanju osvojiti žensko srce godinama, to više i nije iznenađenje, s obzirom na teške uvjete igre. No, tada valja nešto promijeniti.

Naravno, kad su promjene u pitanju, treba krenuti od samog sebe i vlastite glave. Nema sumnje, negativan stav prema okolini te emocije koje idu zajedno s takvim razmišljanjem vode u ''vječnu sušu'', to je sigurno. Bilo kakav drugi rad bit će uzaludan ako se toga ne riješiš...

Ono što nas zbilja uništava

1. Ogorčenost – broj jedan uništavač ljubavnih karijera. Javlja se zato što se pojedinci nisu u stanju pomiriti s nepravdama koje im se događaju. No, nepravde su najnormalnija pojava na ovom svijetu, koliko god to žalosno bilo. Jedini lijek protiv ove bolesti jest prihvatiti svijet onakav kakav je i pokušati što bolje odigrati po pravilima koja su nam zadana. To je i jedini ispravan put, ako želiš biti konkurentan. Ogorčen muškarac je neprivlačan muškarac! Nema sumnje, štetnost ogorčenosti toliko je velika da stvarno vrijedi stisnuti zube i malo odstupiti od svojih svetih ideala. Nije to toliko grozno i nečasno kako se ogorčenom čovjeku čini.

2. Tvrdoglavost – onaj koji misli da je uvijek u pravu nikad neće moći napredovati, jer do napretka dolazimo učenjem od boljih i uspješnijih. Dok ne shvatiš koliko je bitno prilagoditi se, ništa od poboljšanja. Tvrdoglavost, zadrtost, pretjeran tradicionalizam, neprilagodljivost i slične karakteristike iz ove skupine bolest su velike većine ljudi. Oni mudriji shvatili su da ih tvrdoglavost sputava i da je otvorenost prema novim znanjima veliki plus u odnosu na konkurenciju.

3. Pretjerano buntovništvo – dobro je imati neki svoj stav i držati ga se, no kad iz čistog buntovništva uvijek postupaš kontra većine, to te može zbilja upropastiti. Zanimljivo je to: cure traže posebnog i drukčijeg dečka, ali ako si totalno drukčiji, onda te smatraju nenormalnim. Dakle, važno je naći neku mjeru između prilagodljivosti i buntovništva: znati kad se prilagoditi većini, a kad ostati poseban.

4. Zavist – iliti prezirati ljude samo zato što su uspješniji od tebe. Znam da nije lako prihvatiti da netko tko je totalni idiot ima više uspjeha s curama od tebe, no ljutnja zbog toga apsolutno nikud ne vodi, a nije ni časna. Drugi muškarci apsolutno nisu bitni. Moraš se koncentrirati samo na sebe i svoj ljubavni život. Pregršt je cura na svakom koraku, za svakog ima dovoljno prilika. Doduše, lijepo bi bilo i sportski priznati poraz uspješnijem mužjaku, no to je već previše za tražiti u ovo doba beskompromisnog nadmetanja. Prije će se frajeri potući zbog cure, nego respektirati jedan drugog.

5. Ljubomora – isto jako gadna stvar. Dobra je samo do neke mjere. Ljubomoran muškarac svojim ponašanjem pokazuje nesigurnost, a nju nikad ne smiješ pokazivati! Spomenimo i ogroman broj veza koje su propale zbog paranoične ljubomore. Jednostavno moraš vjerovati svojoj curi ili joj dati nogu i naći neku kojoj ćeš moći vjerovati. Sve ostalo je nepotrebno mučenje i za tebe i za nju.

6. Strah od nepoznatog – e ovo mi zbilja nije jasno: iako ti je život mizeran i nisi sretan, svejedno osjećaš tjeskobu i strah čim se pojavi mogućnost promjena. Znam mnoge ljude koje to muči. Riječ je o pogubnoj životnoj filozofiji koju treba odbaciti pod svaku cijenu. Bez rizika nema uspjeha. Promjene su dobra stvar.

7. Teški pesimizam – s takvim pogledom na svijet nećeš biti u stanju uočavati ljubavne prilike, niti ćeš u ključnim trenucima moći naći rješenje za svoje probleme, nego ćeš se predati, očajavati i ostati nesretan. Pesimizam je grozota. Dok si god živ i zdrav, imaš priliku ostvariti svoje snove. Kad to jednom shvatiš, već to će ti biti dovoljno da počneš pozitivno razmišljati. Optimizam je prvi korak prema vlastitom zavodničkom usponu.


Post je objavljen 28.09.2008. u 12:08 sati.