,kekkeigenkai.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kekkeigenkai

Marketing

Hyuuga Hinata

Hinata Hyuuga Hinata je članica 'soo-ke' (glavne kuće) Hyuuga klana; plemenite obitelji podrijtlom iz Konoha- e. Prvi se put pojavila kao sramežljiva, popustljiva i plašljiva djevojka, te se tokom serije minimalno promijenila.
Bila je članica Tima 8 koji se sastojao od nje, Aburame Shino- a, Inuzuka Kiba- e i Yuuhi Kurenai. Sa svojim posebnim kekki genkai sposobnostima, Byakugan- om, može vidjeti kroz objekte, u veliku udaljenost te ima niz drugih sposobnosti kojima savršeno upotpunjuje Kiba- in sjajan osjet njuha i Shino- ve nevjerojatne sposobnosti s kukcima.

Hinata se oduvijek divila Naruto- u te je zaljubljena u njega, ali je previše sramežljiva da mu to kaže. Kasnije se to pretvorilo u aktualnu šalu, budući da je Hinati katkad dovoljan samo jedna pogled na Naruto- a da se posve skameni.
Tokom njezinog prvog sudjelovanja na Chunin ispitima, Hinata uspješno je prošla prvi dio ispita. Dok su lutali kroz Šumu smrti njezin se tim susreo s Gaara- inim timom, te su posvjedočili Gaarinoj zapanjujučoj, užasavajučoj snazi. Tokom preliminarnih borbi za suparnika joj je odabran bratić Neji Hyuuga.

No Neji je bio vještiji u korištenju Byakugan- a, a svojoj je sestrični odmah rekao da odustane od borbe, budući da zbog svoje nježne, osjetljive naravi nije stvorena da bude ninja. Ali Hinata nije željela odustati, te se spremno upustila u pravu borbu Hyuuga klana, tokom koje su viđene mnoge specifičnosti njihove borbe, baš kao i samog Byakugan- a. Unatoč Hinata- inoj tvrdoglavoj borbi, Neji je nesumnjivo bio bolji borac; uspio je zatvoriti tok njezine chakre, uzrokujući unutarnja oštečenja. Tokom borbe Neji je izrazio svoj prijezir spram glavne Hyuuga kuće, budući da on pripada 'bun-ke' (sporednoj kući) koja je podređena glavnoj. Također joj je rekao da je slaba i kako joj je suđeno da bude gubitnik, što je izazvalo Naruto- a koji ju je bodrio tokom cijele borbe. Upravo su Naruto- ve riječi dale Hinati snagu da se nastavi boriti, mada je bilo očito da protiv Neji- a nema nikakave šanse. Čak je i Kurenai bila iznenađena njenom upornošću.
Neji je odlučio završiti borbu fatalnim udarcem koji bi ubio njegovu sestričnu, no Jounin- i su bili brži i zaustavili njegov napad. Iako je smrtonosni napad bio zaustavljen, Hinata se svejendo srušila iskašljavjaći krv, što je navelo Naruto- a da se zakune kako će poraziti Neji- a.
Hinata
Hinata se oporavila netom prije nastavka Chunin ispita, te je otišla na trenen za vježnanje kako bi razmislila o svemu proživljenom. Ondje je susrela Naruto – a koji je sumnjao u svoje sposobnosti protiv Neji- a, no ona ga je ohrabrila znajuči da se upravo njegovoj hrabrosti oduvijek najviše divila. Nakon Hinata- inog ohrabrenja, Naruto je ustvrdio kako ju je prije smatrao čudnom, ali da sada zna kako su mu drage osobe poput nje. Te su riječi, naravno, ostavile Hinatu posve šokiranu i zapanjenu.

Nakon razgovora s Naruto- m, otišla je na teren za borbe kako bi s Kibom gledala meč. No ipak se nije posve oporavila te je počela kašljati tokom borbe, nakon čega joj je Kabuto, zamaskiran kao ANBU član, ponudio pomoć.

Tokom meča, Neji nas je upozno s prošlošću Hyuuga klana. Pričao je o sukobu između glavne i sporedne Hyuuga kuće, o otmici Hinata- e i o smrti svog oca (koji je na vlastitu želju, bio ubijen umjesto svog brata, Hinata- inog oca). Hinata nije sudjelovala u Neji- jevoj priči o Hyuuga klanau, jer je ostala u nesvjesti do kraja meča.
Hinata
Odigrala je veliku ulogu u filler- ima, u kojim nam je pokazala svoje nove tehnike i sposobnosti. Sudjelovala je u pojedinim misijama, te se često nalazila u (za nju) nelagodnim situacijama s Naruto- m, mada mu nikada nije priznala svoje osjećaje.
U novim je, Shippuuden, nastavcima postala Chunin, te se pojavljuje s novom odjećom i novom frizurom, te zasigurno i s novim vještinama koje tek trebaju biti otkrivene.

Hinata- ina glavna uloga u serijalu je divljenje i potpora Naruto- u. Među fanovima su njih dvoje vrlo popularan potencijalni par, iako Naruto ne pokazuje nikakav interes za nju, već se i dalje trudi da osvoji Sakura- u.

Značenje imena: Hyuuga- „prema Suncu; pogled prema Suncu“
Hinata- „Sunačano mjesto“

Hinata

Prijevod & Text: :Jashin
Dizajn & Slike: .Suna.


Post je objavljen 28.09.2008. u 00:00 sati.