Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Prošao je i taj tjedan u bolnici...

Završilo je i naših tjedan dana godišnje kontrole dijabetesa naše Male.

Već sam pisala o tome kako je Odjel za endokrinologiju i dijabetes (naravno na Zavodu za pedijatriju) KBC Rebro jedno "obiteljsko" mjesto jer smo svi mi - djeca, pacjenti, roditelji i osoblje u konstantnom kontaktu (mi osobno već osam godina), pa nisu potrebne one - "moj stric iz pasivnih krajeva će nazvati svojeg šurjaka, doktora koji će potegnuti vezu da dijete dobije dobar tretman u bolnici" na drugim mjestima tako neophodne predradnje da uopće dobiješ krevet i suvislog specijalista koji će voditi tvoju boleštinu..

O čekanju na upis u prizemlju bolnice - čista administracija, ja i svih ostalih pedesetak (u tom trenutku) pacjenata (sa torbama) koji se ponedjeljkom primaju naručeni na razno - razne operacije oli nešto drugo, dok se tu i tamo netko u bijeloj kuti progura sa papirima svojeg rođe - pisah na početku tjedna.

Na odjelu - ludnica.

Sele se (navodno privremeno) u nove prostorije, na svu sreću malo dalje niz hodnik, pa je sve bilo puno starih pokvarenih aparata, prastarih monitora, prašnjave literature (hrpetina papira u sobi našeg doktora), pomiješana sa mirisom i prašinom sa susjednog odjela (bivše) pedijatrijske intenzivne koja je već raskopana, a tu i tamo zgilja i neki šljaker u krivom smijeru, među doktore i pacjente..

Sve u svemu luda kuća.

No, doktor, glavna sestra i psihologica imali su vremena da porazgovaramo, čak nekoliko puta tokom tjedna.

I sve nekako, mic po mic - dobili su neku ludu sliku u glavi kako se mi ne pridržavamo osnovnih principa, da ne velim kako su me pokušali uvjeriti kako su Oni meni nešto objasnili drugačije, prije tih davnih osam godina.

Meni?

Koja se na Novu godinu, Božić i Uskrs dižem u 7 ipo kako bih mjerila šećer djetetu, dala inzulin i nahranila ga!

Koja davi svoju obitelj sa strogim režimom prehrane i ludim kad se od toga odmaknemo i onih jednom u tri mjeseca!!

Uglavnom, ja sam svoja prava i mišljenje jaako energično prezentirala, istovremeno tražeći njihov stručni savjet što i kako promijeniti!

Doduše, malo smo se razišli oko odgovornosti djeteta od 12 godina. Prošle godine, na takvoj istoj kontroli je kao jedanaestogodišnjakinja znala dovoljno, sad je odjednom dijabetički nepismena, te bi morala znati puno više od odnog što zna o svojoj bolesti i regulaciji iste!

Ma, molim vas... zujo

Post je objavljen 27.09.2008. u 09:08 sati.