Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Poziv na prosvjedno okupljanje protiv nasilja

Hrvatsko novinarsko društvo poziva svoje članove i sve građane na prosvjed u ponedjeljak 29. rujna u 11:00 pred Kamenitim vratima u Zagrebu (gdje prolazi imaginarna linija od sto metara od Markovog trga, gdje nisu dozvoljena javna okupljanja). Razlog prosvjeda je neučinovitost policije u slučaju napada na novinara Dušana Miljuša, kojeg su dosad nepoznati napadači pretukli palicama 2. lipnja, ali i u drugi slučajev brutalnog nasilja (premlaćivanje Igora Rađenovića i Josipa Galinca, što su djela organiziranog kriminala, te ubojstvo mladog Luke Ritza - djelo huligana).

Slika lijevo: 6. lipnja o.g., novinari su se unatoč zabrani okupili i prosvjedovali na Markovom trgu.

Kao bivši novinar, bloger (i tajnik Hrvatske blogerske organizacije), pacifist i politički aktivist, pozivam sve građane (a osobito blogere, koji s profesionalnim novinarima dijele isti interes zaštite prava na slobodu javne riječi!), koji se u Zagrebu i drugim gradovima zbog nasilja, kriminala, korupcije i neučinkovitosti sustava javne sigurnosti osjećaju nesigurnim, da se prosvjedu pridruže. Pozivam i druge blogere da ovaj poziv na prosvjed objave na svojim blogovima.

Nakon napada na Miljuša, osobitu mučninu ostavila je izjava ministra Berislava Rončevića da ne zna tko je taj čovjek (uz prešutno: "Baš me briga!"). Neoprostivo je da ministar policije ne zna za novinara koji u jednim od najčitanijih dnevnih novina godinama piše o organiziranom kriminalu. Ministri dolaze i odlaze, novinari ostaju, usprkos učestalim prijetnjama i napadima. I ostajemo svi mi, građani Hrvatske, koji posljedice korupcije, nesposobnosti, nerada i licemjerja moramo trpjeti.

Post je objavljen 26.09.2008. u 22:31 sati.