Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vinci

Marketing

Kraj sage o Prokletijama

Stigla je i nedjelja. Dan kojeg u pravilu volim jer simbolizira moja druženja s prirodom, ali te nedjelje sjeta je zaglušila sve one lijepe osjećaje. Nebo je bilo vedrije od prijašnjih dana, i drveće je nakon kiše bilo zelenije, ali se tuga ipak lagano prišuljala i na prepad me iznenadila. Teško je napustiti zagrljaj gorostasnih Karanfila čiji se miris nošen povjetarcem s vrhova spuštao u našu dolinu. Teška se srca opraštam s Karanfilima, i s našom Grebajom u kojoj smo pronašli miran san, i s Gusinjem u kojem smo naša nepca prepuštali užicima, i s Hridskim jezerom na kojem smo upoznali toliko srdačnih i dragih ljudi, i ponajduže s Prokletijama koje su nam tih dana priuštile toliko lijepih uspomena da ćemo ih zasigurno s radošću još dugo nositi sa sobom, gdje god da krenemo.



A početak našeg boravaka u Crnoj Gori je bio pet dana ranije, i to susretom s Bokom Kotorskom, točnije gradićom Perastom, smještenim 12 km prije ulaza u Kotor, u podnožju brda Sv. Ilije (873 m) i točno nasuprot tjesnaca Verige gdje se razdvajaju Kotorski i Risanski zaljev. Zbog njegovih brojnih kamenih baroknih palača i crkvi podignutih od strane bogatih kapetanskih obitelji, Perast se s pravom smatra najvećim spomenikom Boke Kotorske.

A sad nek´ o našem boravku u Boki govore slike




























Također bi iskoristio ovu prigodu da pozovem sve zainteresirane da upišu Mosorovu opću planinarsku školu koja ove godine počinje s radom u četvrtak 02.10.08. Predavanja će se kao i dosad vršiti svakog četvrtka, eventualno i srijedom, u prostorijama Društva u Sinovčićevoj 2 s početkom u 20:00 h, dok su izleti nedjeljom. I to na Mosor, Omišku Dinaru, Kozjak, Rilić, Kamešnicu, te završni u Park prirode Blidinje u susjednoj Bosni i Hercegovini, s usponom na Vran (2074 m).
Prvi izlet je u nedjelju, 05.10.08. na Mosor, i to na turi Sitno Gornje – Dom "Umberto Girometta" – Veliki Kabal (1339 m). Pred Domom ćemo se sastati s polaznicima prošlogodišnje škole i drugim "Mosorašima" koji će gore stići dan ranije, pa zatim svi zajedno krećemo do najvišeg vrha Mosora. Da bi vam najbolje predočio ono što vas očekuje ukoliko nam se pridružite, poslužit ću se još jednom kratkim filmom.



Predavači i vodiči naše škole su sve odreda vrsni planinari i instruktori, a posebice bi istaknuo da jedan od izleta vodi i naš proslavljeni alpinist Stipe Božić, pa će te biti u prigodi upoznati i doživjeti tu legendu u njemu najprirodnijem okruženju.



Planinarenje predstavlja savršen izbor za sve one željne ispunjenih vikenda, bolje kondicije i nezaboravnih trenutaka, a ova škola će vam omogućiti da naučite sve potrebito za vaše kasnije kretanje planinom i boravak u istima. Ali ono što je čak i najvrijednije je činjenica da će te upoznati puno dragih ljudi, istomišljenika s kojima će te s jednakim oduševljenjem kretati u planine i od kojih će te s pravom očekivati potporu, kao što će te im je s istom mjerom pružati. Amicus certus in re incerta cernitur.

Sve detaljnije informacije o školi možete dobiti na moj e-mail.

P.S. Marjan je gumu promijenio kod vulkanizera u Plavu


Post je objavljen 26.09.2008. u 14:10 sati.