Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Djeca s većim IQ postaju vegetarijanci

Studija provedena na Sveučilištu Southampton pokazala je da su oni koji postanu vegetarijancima do 30. godine života, imali za nekoliko bodova veći IQ oko svoje 10. godine. Ovo objašnjava i činjenicu da osobe s većim IQ imaju manje zdravstvenih problema jer vegetarijanska hrana smanjuje rizik od bolesti srca te pretilosti.

Muškarci koji su vegetarijanci u prosjeku imaju IQ 106, dok oni koji jedu meso imaju IQ 101. Žene vegetarijanke imaju u prosjeku IQ 104, dok one koje jedu sve meso imaju IQ 99.

Pokazalo se da su vegetarijanci najčešće ženske osobe koje dolaze iz srednjeg ili višeg društvenog sloja te imaju veće obrazovanje. Zanimljivo je da vegetarijanstvo nije povezano s mjesečnim primanjima jer vegetarijanci uglavnom imaju slična primjanja kao i nevegetarijanci.

Liz O'Neill iz Društva vegetarijanaca kaže: 'Uvijek smo znali da je vegetarijanstvo inteligentan i suosjećajan pokret koji čini dobro i ljudima i životinjama! A sada za to imamo i znanstvene dokaze.'

A liječnik Frankie Phillips kaže: 'Ovo je kao pitanje što je bilo prije, kokoš ili jaje. Odnosno, da li ljudi postaju vegetarijancima jer imaju viši IQ ili im taj veći IQ donosi svjesnost o važnosti zdravlja.'

Kako bilo, ovim se došlo do nekih važnih saznanja o prednostima vegetarijanskog života!

Izvor: bbc.com


Post je objavljen 26.09.2008. u 08:36 sati.