Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/diarydiduino

Marketing

Ono što je u srcu samo se riječima može iskazati ( u srcu svoga tate si ti)

ŠKOLSKI KUTAK
Mladi knjižničari OŠ Marije i Line, Umag

Promocija knjige Tote j’ bolje stati

U četvrtak, 18. rujna 2008. u našoj školi održana je promocija knjige Tote j' bolje stati! Knjigu je pripremio i uredio Zlatan Varelija, a ilustrirao Daniel Naćinović. Nakladnik je Matica hrvatska Ogranak Umag. Knjiga je posvećena tragično preminuloj Uni Varelija koja je po talijanskim zapisima obradila neke predaje. Namijenjena je mladima.
Tote j' bolje stati!, u prijevodu Ovdje je bolje živjeti!, govori o narodnim predajama i legendama Bujštine. Knjigu je predstavio njezin urednik Zlatko Varelija i lektorica knjige Vedrana Štiglić Vidović. Učenice Tjaša Lekšan, Vjera Šestan i knjižničarka Jelena Paić Hrbat pročitale su nazočnim učenicima i njihovim učiteljima predaje Braća, Kako su nastale istarske rijeke Dragonja i Mirna, Mozaik iz Spira i Banji Svetog Stipana.
Lijepo je bilo čuti predaje koje su uredniku kazivali pripovjedači ovih krajeva svojim starohrvatskim čakavskim narječjem. Zahvaljujući ovoj knjizi, ove predaje, narodno kulturno blago Bujštine, bit će sačuvane od zaborava. Tjaša Lekšan, 8.a

Predsjednik MH Stelio Prodan, Vedrana Štiglić Vidović i Zlatan Varelija

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Post je objavljen 25.09.2008. u 16:48 sati.