Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bigg

Marketing

Bolnička kronika: Opstipacija


Pisanje teksta za blog tipkanjem po tastaturi mobitela dobrano iza ponoci pomalo je sumanuta ideja - slozit cete se. No, to je ono sto upravo cinim. Lezim u bolesnickom krevetu ortopedije, svjetlo je ugaseno, moj cimer hrce tako slatko da ga je milina cuti. Samo meni nikako san naoci. Svakako, mozemo razgovarati o uzrocima moje nesanice, krenuti u smijeru neciste savjesti ili brige zbog trenutnog minimuma sunceve aktivnosti (sto ima brojne posljedice, napose na hranidbene navike lemura), ali stvarnost je znatno prozaicnija. U pitanju je previse Coca Cole, koju sam pio jer je dobra za likvor. Ne znam sto je likvor, niti cemu mi sluzi, ali bolje mu je da je sada zdrav. Drugi razlog za nesanicu su barem dvije cijevi koje upravo vire iz mog tijela. Oprostit cete mi sto izostavljam detalje, ali ionako me dovoljno sram sto me praktikantice iz srednje medicinske, klinke pomahnitale od navale hormona i zatupljujuceg tv programa, podsmjesljivo gledaju kako piskim u gusku; ne treba mi sad da i ona tri covjeka koji citaju ovaj blog mogu zivopisno zamisljati moju trenutno otuznu sliku. U ovoj situaciji tipkati po mobitelu cijelu noc nije zlo nego blagoslov. Brze ce mi doci 5 ujutro, kada vesela nocna sestra razdragano budi neopravdano mrzovoljne pacjente. Dakle, ovaj tekst je bez palatala s razlogom.

Da biste shvatili bit price morate znati sto je to braunila. U pitanju je komad plastike koji na kraju ima iglu. Satjeraju ti je u venu i onda ona tako stoji u tebi. Kada medicinska sestra zeli nesto natociti u tebe ili nesto istociti iz tebe odvrne jedan od dva cepa i posluzi se. Stvar je vrlo cool, onako, kao da su je popalili iz Matrixa.

U sobi do mene su neke bakice. Totalno su drage i nenametljive. Osim sto stalno usred noci prolaze kroz nasu sobu na putu prema wc-u, lupajuci stakama o limeni namjestaj i zazivajuci Boga da ih uzme k sebi kako se ne bi vise mucile. Osobno, bilo bi mi drago da im Svevisnji odmah uslisi molitve, ili da im barem umjesto toga podari malo jaci mjehur. Takodjer, bogobojazne starice cesto kolektivno opale krunicu na sav glas, da cijeli odjel zveci. A ponekad samo gataju ili tracaju tko se s kime kurva.

Jedna od bakica sutra (to jest danas) ide na ugradnju umjetnog kuka. U tu svrhu od dana prije ne smije niti jesti niti piti, a pozeljno je i da obavi veliku nuzdu, kako ne bi drek frcao uokolo kada joj ortoped brusilicom od puno tisuca okretaja bude pilio artriticnu zdjelicu (sve u namjeri da od bake napravi kiborga). Nazalost, kako to kod starijih zena cesto biva, jedini problem veci od hladnih nogu je troma probava. Stoga je medicinska sestra dragoj starici dala tri tabletice, koje su trebale napraviti isto sto navodno cini i Donat Mg, Sensia i jos neki proizvodi iz reklama, samo znatno brze i bucnije. Kroz pola sata sestra se vratila da zenu odsteka s infuzije. Kako bi to ucinila bez da uprilici tarantinovskh mlaz krvi koji prsti iz nejake, smezurane ruke, trebao joj je cep od braunile.

"Baka, gdje je cep od infuzije, tu sam ga, na ormaric stavila?"
"Ah... a ja sam se jos cudila kakva je to vrazja tableta s luknjom..."

Mislim da je baka sada definitivno zacepljena.


Post je objavljen 25.09.2008. u 10:57 sati.