Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleje

Marketing

Razgovor sa povodom

Poštovani ljubitelji Bubuleja, za ovu nedelju pripremili smo za vas intervju sa najvećom zvezdom upravo završenog prelaznog roka. Sigurno pogađate o kome se radi. Da, to je baš on - Mirko Đurđević, međ' narodom poznatiji kao Bebica!

Uvaženi gospodine Bebica, vest o Vašem prelasku u Bubuleje odjeknula je kao bomba i to upravo poslednjeg dana prelaznog roka. Kako ste se odlučili za ovako neočekivan i možda, po Vašu karijeru, pomalo rizičan potez?

- Vidite, koketiranje sa Bubulejama je započelo još na sjajno organizovanom tradicionalnom turniru u malom fudbalu "Farkaždin Open 2008" na kojem sam nastupao za tu ekipu kao igrač-gost. Moje igre zapale su za oko skauting timu Bubuleja i kontakt je brzo ostvaren. Sve smo se dogovorili za 5 minuta! Predstavnici Bubuleja su bili izuzetno konkretni i korektni. Naravno, ja sam simpatizer Bubuleja od njihovog osnivanja i ovim transferom sam ispunio svoj mladalački san.

Na kakav ste prijem naišli kod ostalih članove ekipe, stručnog štaba, kao i kod armije vernih navijača Bubuleja?

- Prijem je bio izuzetan! Ni u snu nisam očekivao da ću biti ovako srdačno primljen. Navijači su posebna priča, svakog dana mi stiže na stotine pisama, mail-ova i sms poruka podrške iz zemlje i inostranstva. Trudim se da odgovorim na svako pismo ili poruku, ali to nažalost nije moguće i zato ovim putem molim najbolje navijače na svetu da imaju razumevanja.

Gospodine Bebica, već na početku ovojesenske Mini lige pokazali ste da će te biti nezamenjiv šraf u Bubulejskoj mašineriji. Ipak, na samom startu Mini lige zabeležen je polovičan uspeh. Kako biste ocenili stanje sadašnjeg igračkog kadra Bubuleja i kakve su Vam prognoze što se tiče aktuelnog takmičenja?

- Da, u prvoj utakmici savladali smo uvek neugodne Vukove 023 zahvaljući fanatičnoj borbi tokom čitavih 30 minuta utakmice. Fanatična borbenost je ujedno i najveća odlika ove ekipe Bubuleja. U drugoj utakmici doživeli smo poraz od višestrukih šampiona, ekipe V & K, ali moram napomenuti da smo u toj utakmici nastupili znatno oslabljeni i pod velikim uticajem nepovoljnih biometereoloških (ne)prilika. Očekujem da se plasiramo u play-off, a onda je sve moguće.

Nećete mi zameriti gospodine Bebica, ali moramo se sada malo dotaknuti i malo škakljivijih tema koje svakako zanimaju javnost. Po kuloarima kruže glasine da je došlo do narušavanja kompaktnosti u odbrambenoj liniji Vaše ekipe zbog Butcherovog (jedan od stubova odbrane Bubuleja, o.a.) preseljenja na desnu stranu Bagljaša. Naime, poznato je da su svi ostali članovi ekipe levaci, tj. stanovnici leve strane Bagljaša. Vezano za tu temu, postavlja se i pitanje lokacije na kojoj Vi trenutno prebivate (zrenjaninsko naselje 4. jul) i mnogi simpatizeri se i cela armija navijača, možda i sa pravom, pribojava da se zato nećete uklopiti sa ostalim tzv. levacima u ekipi Bubuleja. Šta Vi mislite o svemu ovome?

- Moram Vam reći da sam i ja primetio da u odbrani dosta toga škripi od kako se Butcher preselio na desnu stranu Bagljaša. Ovih dana imaćemo sastanak na kome će svi igrači sesti za sto i pogledati Butchera u oči. Očekujemo od njega objašnjenje zašto je to uradio. Verujem da će mu svi igrači izaći u susret i ponuditi pomoć pri pronalaženju adekvatnog smeštaja na levoj strani Bagljaša i da će se taj problem rešiti u najskorijem roku. Što se mene tiče, kamen temeljac za moje novi dom je već na vidiku i očekujem da ću uskoro i ja osvanuti na levoj strani Bagljaša i tamo konačno i sviti gnezdo. Dakle, simaptizeri i navijači Bubuleja mogu mirno da spavaju.

Jedna od najnovijih glasina je i da će te Vi, gospodine Bebica, preuzeti kapitensku traku od sadašnjeg kapitena gospodina Mc Fathera? Koliko ima istine u tim pričama i da li zbog toga postoji određena doza negativnog elektriciteta između Vas i gospodina Mc Fathera?

- Ah, poznato je da smo gospodin Mc Father i ja u prijateljskim odnosima i ja to svakako ne bih učinio bez njegove saglasnosti. Mislim da on tu dužnost i obavezu za sada besprekorno obavlja i sve dok tako bude ne treba tu ništa menjati. Njegove najuočljivije odlike su ozbiljnost, stabilnost, posvećenost ekipi i sposobnost da podigne moral ekipi kada joj je najteže, a ako treba tu je i da podvikne, mada tu dužnost obično preuzima Butcher.

Gospodine Bebica, molim Vas da nam kažete, za kraj ovog razgovora, na kojeg Vašeg saigrača bi javnost trebala da obrati pažnju u budućnosti? Koga biste Vi izdvojili kao potencijalnog nosioca ekipe u narednim takmičarskim ciklusima?

- Moram da priznam da je malo nezahvalno o tome govoriti, ali eto, ako baš insistirate, ja bih izdvojio mog saigrača Krkleca. Naime, taj momak je jedna od novijih akvizicija Bubuleja i od njega se tek očekuje da eksplodira u narednim mesecima i godinama i potpuno sazri kao igrač. Mislim da je lepa budućnost pred njim i ako nastavi da radi dosadašnjim tempom ekipa bi mogla da dobije jedno kvalitetno rešenje na više pozicija za narednih 15-ak godina.

Poštovani gospodine Bebica hvala Vam na izdvojenom vremenu i želimo Vam da sa mnogo uspeha proživite Vašu drugu fudbalsku mladost u Bubulejama.

- Hvala na lepim željama. Pozdrav vašim čitaocima i svim ljubiteljima amaterskog sporta, a naročito fudbala.



Post je objavljen 25.09.2008. u 10:36 sati.