Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Kad ti netko naleti pod šaku... (no. 860)

Ne mogu reći, barem ja imam takav osjećaj da neuroznost oliti po naški "živčanost" (pročitajte si prastari natpis u prizemlju KBC Rebro - onaj koji vodi na stepenište za kirurgiju, onkologiju, još nešto i na četvrtom katu - pedijatriju) donesem doma s posla.

Doma sam obično živčana - tj. ljuta, frustrirana zbog stvari što se dešavaju doma. I onda pokušavam lijepo ili manje lijepo objasniti svojim ukučanima što su ovaj put skrivili ("opet hrpa tenesica i cipela u hodniku", "pospremite svoju odjeću koja je po cijeloj kući" i sl. gluposti).

No, nakon što sam čekala sat vremena u redu u holu bolnice - Mala je opet na godišnjoj kontroli šečera, pa je tjedan dana u bolnici - a stalno su neke sestre dolazile i preguravale se preko reda (one ulaze odmah u omeđeni dio kod ovih mački za kompom), da ne velim nabuloze da vama kao pacjentu (u mom slučaju meni kao roditelju) uvale neki papirić na odjelu i pošalju vas na šalter. Vas i ostatak bolnice po svim ostalim odjelima da se "upišeš". Umjesto da to sestre srede, kad se primi naručena "doza" pacjenata na hospitalizaciju.

I tu negdje, nakon dobrih 50-ak minuta - a svijetlo je tako loše da ne možeš ni čitati - zazvonio je mobitel. Javlja se neki tip (osobno ga ne poznajem, znači razgovarala sam s nepoznatim čovjekom) koji mi objašnjava da će oni - vanjski, eto baš danas nešto odraditi (križaju nam se instalacije, od tog tipa i naše) i da me on obavještava.

Kao prvo, morao me obavjestiti prije tjedan dana. Kao drugo, ja mu moram dati dozvolu radova. Kao treće - u sjeni onih nekih sranja od prošlog vikenda, a uključujući moju frustraciju u tom redu za upis - ja sam frajera tako lijepo oprala da se samo čudio.

Jebiga, naletio mi je, doduše kriv, u nezgodan trenutak. U bilo kojem drugom slučaju, ja bih vjerojatno prešla šutke preko njegovog propusta. Ovako - skoro ko' PMS.

Obično mi žene stalno zamjećujemo neke nepravilnosti i nedostatke, no uglavnom ispada da se ne osjećamo dovoljno jake, da ne velim da sam ponekad umorna od filma što si vrte moji susjedi, djeca, muž, kolege i radnici - "ona je vještica" pa to stalno ne naglašavamo. No, kad nam prekipi (bio to PMS ili ne) - e onda je stvarno dosta...

Glupo je da vam postavljam takva pitanja - znam da se i vama nešto tako dešava.

I da, u bolnici mi uvalili test o dijabetesu. He he. Neće oni Rudarku - riješila 22/23 pitanja!

Post je objavljen 25.09.2008. u 06:43 sati.