2 klipa kukuruza
40 g maslaca
2 žlice kečapa/pirea od rajčice
1 čajna žlica origana
1/2 čajne žlice čilija
sol
kiselo vrhnje
Klipovima kukuruza po potrebi odrezati vrhove na kojima nema zrna, očistiti «vlasi» koje vire između zrna. Svaki klip prerezati po dužini na 2-3 komada.
Zakuhati vodu s prstohvatom šećera. Kad zakuha dodati klipiće. Kuhati 15-25 min – ovisno o veličini klipića. Kuhane klipiće ocijediti. Sa svake strane u klipić možete zapiknuti čačkalice da bi bilo lakše držati i jesti klipić.
Pomiješati maslac sobne temperature s kečapom, čilijem, soli i origanom. Svaki klipić premazati pripremljenom smjesom (ili ju poslužiti uz klipiće). Uz klipiće poslužiti i kiselo vrhnje.
*Recept se temelji na receptu sa stranice
http://www.vox.de/perfekte_dinner_352.php?rez_id=2115
Post je objavljen 24.09.2008. u 08:33 sati.